Flixbus

FlixBus herstart internationale ritten

beeld flixbus / foto gekregen van Linde Olde Hampsink Junior PR manager Benelux

FlixBus breidt zijn netwerk uit in België en herstart de internationale verbindingen. Om in de vraag van reizigers te voorzien, is het voortaan mogelijk om een rechtstreekse FlixBus vanaf België naar Londen of Milaan te pakken.

De groene bussen van FlixBus verbinden met ingang van juli vijf steden (Brussel, Antwerpen, Brugge, Kortrijk en Gent) in België met meer dan veertig Europese steden. Daarbij zijn nieuwe bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Zwitserland en Italië. De huidige dienstregeling naar Nederland en Frankrijk wordt geïntensiveerd, er komen nieuwe trajecten bij en frequenties op bestaande trajecten worden verhoogd.

“We willen reizigers de mogelijkheid geven om vrienden en familie dicht over de grens op een veilige manier te bezoeken”, zegt Jesper Vis, Managing Director FlixBus Benelux. “Grote steden zoals Londen en Basel worden opnieuw aan het netwerk toegevoegd en FlixBus rijdt ook vaker naar veel bezochte bestemmingen zoals Amsterdam en Parijs. Gebaseerd op data laten wij ons aanbod op basis van de vraag sturen, zo kunnen wij besluiten wanneer, waar en in welke frequentie wij bestemmingen aan het netwerk toevoegen.”

Hygiëne en veiligheid

FlixBus hanteert uitgebreide hygiëne- en veiligheidsmaatregelen. Zo worden de bussen na elke rit grondig gedesinfecteerd. Door frequente ventilatie en regelmatige vervanging van het airco-filter blijft de lucht schoon. Op dit moment is het in- en uitstappen alleen mogelijk via de achterdeur van de bus, waar reizigers hun handen kunnen desinfecteren, en is de ticketcontrole contactloos. Voor reizigers is het verplicht om een mondkapje te dragen en wordt er gevraagd om 1,5 meter afstand te houden op de halte en tijdens het in- en uitstappen. Reizigers die zeker willen zijn van extra ruimte in de bus kunnen zonder dubbele reserveringskosten een extra stoel reserveren.

Door de vraag naar comfortabel, betaalbaar en duurzaam vervoer zet FlixBus zijn uitbreidingsplannen voort en start het de eerste Britste binnenlandse verbindingen. FlixBus is begonnen met vier binnenlandse routes van Londen naar Bristol, Guildford, Birmingham en Portsmouth. Het Verenigd Koninkrijk zal deel uitmaken van een netwerk met 400.000 dagelijkse verbindingen naar 2.500 bestemmingen in 32 landen. Sinds 2016 reden er al internationale groene bussen naar het Verenigd Koninkrijk vanaf Brussel.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.