Autocar, touringcar

Belgische wielrenners per autocar naar EK

De Belgische wielerselectie vertrok maandag naar het Europese Kampioenschap in het Franse Plouay, een reis van 800 kilometer. Door het risico van coronabesmetting is gekozen voor het ‘veilige’ transportmiddel, de bus.

“Wij vonden dat een veiliger en hygiënischer transportmiddel dan het vliegtuig”, vertelt Guy Vermeiren, woordvoerder van de Belgische wielerbond. Hij benadrukt dat het gaat op jeugdrenners, beloftes en entourage. “De profwielrenners komen op eigen gelegenheid.”

Aanvankelijk is ook de optie van TGV onderzocht, maar de keuze is uiteindelijk gevallen op de touringcar. Volgens Vermeiren is dat momenteel het veiligste transportmiddel waarmee de wielrenners naar het EK kunnen reizen. Hij benadrukt dat ook in de bus de maatregelen rondom social distancing in acht genomen worden.

Autocarbedrijf onbekend

De EK deelnemers zijn deze ochtend vertrokken en zouden volgens Vermeiren vanavond op hotel in Plouay moeten aankomen. De wielerbond wilde niet meedelen welk autocarbedrijf het busvervoer naar het EK in Frankrijk uitvoert. Het EK wordt deze week gereden voor verschillende leeftijdscategorieën en in verschillende disciplines.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.