Passagiers touringcar. Foto: iStock / acambium64

Autocarchauffeurs danken collega’s openbaar vervoer

Passagiers touringcar. Foto: iStock / acambium64 (onbeperkt gebruik)

Meer dan 350 autocarchauffeurs in heel Vlaanderen hebben hun collega-chauffeurs van De Lijn bedankt voor de goede samenwerking bij de uitvoering van het lijnbusvervoer. De actie is op poten gezet door de Federatie van de Belgische Autobus- en Autocarondernemers (FBAA).

“De versterkingsritten verliepen al vanaf de start heel vlot. Dat is het bewijs van het professionalisme van de chauffeurs bij De Lijn en de bus-en autocarbedrijven. De collegialiteit en teamspirit verdienen een pluim”, verklaart FBAA de actie.

Inmiddels worden meer dan 350 autocars ingezet in het lijnbusvervoer om de capaciteit te vergroten. Door de coronamaatregelen mogen de reguliere lijnbussen minder passagiers meenemen waardoor er capaciteitsproblemen ontstonden. Tijdens de spitsuren, op drukke trajecten, rijden er nu autocars achter de lijnbussen aan.

Door de coronabeperkingen waren ook de dankbetuigingen ingetogen. De deelnemende autocars waren uitgerust met een sticker met de opdruk ‘Collega Lijn-chauffeur bedankt voor je begeleiding. Samen zorgen we voor een veilig spits.’

Bussen ontmoeten elkaar op vaste plaatsen

Elke autocarchauffeur toonde ’s ochtends net voor de eerste rit de sticker aan zijn collega lijnbuschauffeur. Deze actie, die tien minuten duurde, werd door media bijgewoond op vijf locaties in Vlaanderen, op plaatsen waar de lijnbus en de autocar telkens samenkomen om hun eerste rit te starten.

De sector van de bus- en autocarondernemingen telt in België 340 privébedrijven en is goed voor 12.200 arbeidsplaatsen: 11.200 buschauffeurs en 1.000 kantoormedewerkers en ondernemers. De totale vloot bedraagt 8.300 voertuigen. Door de coronacrisis staat het overgrote deel werkloos in de garage.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.