Hendriks Autocars

Autocarbedrijf Hendriks draait beter vierde kwartaal dan vorig jaar

Foto: Hendriks Autocars

Hendriks Autocars heeft een beter vierde kwartaal dan vorig jaar, toen er géén sprake was van een coronacrisis. Met name de versterkingsritten voor openbaar vervoersmaatschappij De Lijn dragen bij aan de betere resultaten.

De verklaring voor de groei moet dus mede gezocht worden in de versterkingsritten voor De Lijn. Sinds het najaar zet Hendriks twee autocars in ter ondersteuning van het openbare busvervoer. De twee bussen worden ’s ochtends en ’s middags drie uur ingezet om de bussen van De Lijn te ontlasten. “Met wat administratieve taken erbij betekent dat een voltijds job voor de chauffeurs”, vertelt zaakvoerder René Hendriks.

Hij benadrukt dat het vierde kwartaal tijdens normale jaargangen voor deze autocars de slechtste periode is van het jaar. “Het is dan koud en er zijn veel minder uitstappen. Er zijn in die periode nog wel wat kerstmarktbezoeken, maar dat was vorig jaar ook zeer rustig.” Hendriks Autocars heeft in totaal drie autocars op de weg. “Het vervoer met bussen op de luchthaven van Zaventem ligt wel praktisch volledig stil”, noemt Hendriks nog een verschil ten opzichte van vorig jaar.

Goede chauffeurs behouden

Hendriks Autocars is onderdeel van Hendriks Vervoer, een bedrijf dat zich specialiseert in het vervoer van minder mobiele mensen met aangepaste voertuigen en dat vestigingen heeft in Lommel, Melsbroek, Gent en Wilrijk. Rolstoelvervoer vormt de belangrijkste activiteit van het bedrijf. “Andere bussen worden ingezet voor het schoolvervoer en dat is altijd blijven doorlopen”, vertelt de zaakvoerder.

Door corona hebben sommige chauffeurs tot een half jaar thuis gezeten. “Ook daarom zijn wij blij dat we de versterkingsritten voor De Lijn kunnen doen. Dat is goed voor het moraal van de chauffeurs. Dit zijn vaak goede chauffeurs. Die wil je niet verliezen. We hebben al werknemers gehad die het bedrijf de rug toegekeerd hebben door de lange periode van tijdelijke werkloosheid”, besluit Hendriks.

Lees ook: Hendriks Vervoer: volledig operationeel maar wel verlieslatend

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.