Taxi Duo doet gratis boodschappen voor zieken en ouderen

Taxi Duo – beeld gegeven door Taxi Duo

De komende dagen doet Taxi Duo in Tongeren gratis boodschappen voor wie het écht nodig heeft. Op die manier wil het taxibedrijf mensen helpen in bijzondere tijd. 

“Zo proberen we ons steentje bij te dragen in deze moeilijke tijden”, zegt zaakvoerder Stijn Huybechts. “We gaan enkel naar de winkel voor voeding en drank, niet voor een pakje sigaretten of een fles wijn. Je kan je boodschappenlijstje naar ons sturen.”

Het taxibedrijf zal natuurlijk selectief zijn in wie ze helpen. “Niet iedereen komt in aanmerking voor de gratis taxidienst. We gaan dit natuurlijk niet doen voor gezinnen die perfect zelf kunnen winkelen. Enkel wie het echt nodig heeft, helpen we.” De boodschappen zullen aan de deur worden neergezet om contact te vermijden.

Vaste kosten staan op pauze

Voor het taxibedrijf zijn het geen makkelijke tijden. “We hebben momenteel weinig werk. Toch krijgen we wel veel steun. De overheid heeft nu toch al redelijk wat gedaan. Onze vaste kosten staan gelukkig even op pauze. We hebben betalingsuitstel gekregen voor de verzekeringen tot september. Van sommige banken krijgen we ook uitstel voor de leningen.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.