V-tax en Max Mobiel rijden weer

VTAX Gent

V-Tax uit Gent rijdt sinds afgelopen dinsdag weer met zijn taxi’s. Ook de Max Mobiel wordt opnieuw opgestart. Er worden wel hygiënemaatregelen genomen.   

De Gentse economie is terug aan het opstarten. Dat is onder meer het geval bij Volvo Cars in Gent. De vraag van de Gentse bedrijven naar bussen en taxi’s wordt opnieuw steeds groter. De Gentse taximaatschappij V-Tax speelt daarop in en start een beperkte dienstverlening op. “Dit gaat immers om essentiële verplaatsingen”, zegt zaakvoerder Koen Van Cauwenberge. “Zo dragen we bij aan de heropstart van de Gentse economie. De stad rekent op ons. We doen er alles voor dat onze 140 chauffeurs snel allemaal weer aan de slag kunnen.”

Er  worden wel maatregelen genomen. “Alle chauffeurs krijgen ontsmettende handgel mee om hun handen geregeld te kunnen wassen. Na elke rit wordt alles wat de klant heeft aangeraakt, zoals de deurklink, ontsmet”, zegt Van Cauwenberge. “De chauffeurs dragen ook een mondmasker.”

Sociale afstand wordt gerespecteerd

Ook de minibussen van Max Mobiel, die dagelijks werknemers naar de Gentse haven brengen, worden terug ingezet. Er worden wel maatregelen genomen om de sociale afstand van 1,5 meter te respecteren. “De bussen van zestien plaatsen werden omgebouwd tot bussen voor maximaal vier passagiers”, zegt Van Cauwenberge. “De dubbeldekkers zijn beperkt tot 22 passagiers in plaats van 90. En er wordt plexiglas tussen de chauffeur en de passagiers geplaatst.”

V-tax is het oudste taxibedrijf van Gent. Dergelijke stilstanden maakten ze nooit eerder mee. In normale tijden staat ze dag en nacht klaar met een team van 250 professionele chauffeurs en 130 voertuigen. Het taxibedrijf  is opgericht na de Tweede Wereldoorlog door André Martens, en de V komt van Volkswagen taxi. Na een aantal overnames en fusies met andere taxibedrijven groeide V-tax door de jaren uit tot het grootste taxibedrijf in Gent.

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.