VHF Taxi

VHF taxi rust taxi’s uit met plexischermen

Foto: VHF Taxi

De taximaatschappij VHF Taxi uit Brasschaat is terug opgestart om hun klanten te helpen met hun essentiële verplaatsingen. Ze hebben enkele voertuigen uitgerust met een plexiwand.   

Volgens zaakvoerder Steven Van Hoof is dat belangrijk voor de hygiëne.  “Als de mensen hoesten of niezen, dan gaat het al niet richting de chauffeur”, zegt hij. “De druppels kunnen niet meteen op de chauffeur vallen. Het geeft een gevoel van veiligheid naar klant en chauffeur. Onze klanten durven weer praten in de taxi.”

Handschoenen en mondmasker verplicht

De schermen blijven zeker tot het einde van het jaar. “Al bestaat de kans dat ze er voor altijd zullen blijven inzitten”, zegt Van Hoof. “De chauffeurs zijn ook verplicht om handschoenen en een mondmasker te dragen. De heropstart van het taxibedrijf gebeurt in kleine fases. We gaan om te beginnen eerst met de elektrische voertuigen rijden. Dit vinden we zeer belangrijk voor de luchtkwaliteit.”

Net voor de coronacrisis werd de elektrische vloot nog uitgebreid met drie nieuwe voertuigen. “Deze staan nu ongeduldig te wachten om te mogen rijden”, aldus Van Hoof. “Uiteraard is een volledige of althans grotendeelse opstart pas mogelijk als de horeca en luchthavens terug openen. Het is een magere troost want de vraag is ontzettend klein. Het is precies of we helemaal opnieuw moeten beginnen.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.