Taxichauffeur Hicham El Fallah

Antwerpse taxi’s delen gratis voedselpakketten uit tijdens ramadan

Foto: gekregen van taxichauffeur Hicham El Fallah / taxibedrijf Taxi Power & Services

Tijdens de ramadan slaan dertig taxichauffeurs in Antwerpen de handen in elkaar om gratis voedselpakketten uit te delen. Zo willen ze mensen helpen die het moeilijk hebben.

Het initiatief komt van taxichauffeur Hicham El Fallah, zaakvoerder van Taxi Power Services. Hicham beschikt momenteel al over een 330 adressen waar de voedselpakketten zullen geleverd worden. “Daar zitten moslims en niet-moslims bij, veel mensen die het niet breed hebben”, zegt Hicham. “We willen iedereen helpen die het nodig heeft.”

Grote solidariteit

Hicham is tevreden dat er zo veel taxichauffeurs willen meehelpen. “Ik heb meteen veel collega taxichauffeurs gevonden die willen meewerken”, zegt Hicham. “Ongelooflijk hoe groot de solidariteit onder de chauffeurs is.”

Met deze actie willen de taxichauffeurs vooral hun solidariteit tonen, alhoewel ze het zelf niet makkelijk hebben. “We hebben zelf geen werk meer”, zegt Hicham. “Er is gewoon niets meer. We vrezen dat de situatie nog één maand of zelfs langer zal duren. Als de horeca terug begint te draaien, zullen we ook weer meer werk hebben.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.