Taxi Jenny uit Leuven

Gemengde gevoelens over bezorging bloemen per taxi

Taxi Jenny uit Leuven / foto Matthias Liekens van Taxi Jenny

De samenwerking tussen bloemenwinkels en taxi’s op initiatief van de stad Leuven leverde heel wat tevreden reacties van taxibedrijven op. Toch is de stad Leuven zelf maar matig tevreden over de actie.

De stad Leuven schakelde afgelopen zondag taxi’s in om Moederdagcadeaus aan huis te bezorgen. De taxi-exploitanten kregen daarvoor een vergoeding. Met dit initiatief wilde de stad Leuven niet alleen de handelaars maar ook de taxisector steunen. “Het is de eerste keer dat we dit deden”, zegt Hilde Vansteenvoort van de dienst Handel van de stad Leuven. “Alles verliep wat chaotisch. We hadden gehoopt dat nog meer handelszaken zouden meedoen, maar we hebben de actie te laat in gang gezet.”

Toch klinken er vanuit de Leuvense taxisector wel positieve geluiden. Zaakvoerder Dirk De Cnijf van Taxi Gerard, al meer dan dertig jaar taxichauffeur in Leuven, is tevreden met de actie. “We zijn om 8.00 uur beginnen te rijden en om 17.00 uur hadden we bijna gedaan”, zegt De Cnijf. “We hebben meer dan vijftig bloemstukken afgeleverd. Dat is een goede dag geweest. Hoeveel me dat nu heeft opgeleverd, moet ik nog uitrekenen. Maar ik ben de stad Leuven dankbaar voor het initiatief.”

Tientallen bloemstukken afgeleverd

Ook bij Taxi Jenny klinken positieve geluiden. “We hebben maar liefst 51 bloemstukken afgeleverd”, zegt Matthias Liekens. “Er is dus vrij veel respons op gekomen. Het was leuk om nog eens met meerdere wagens op de baan te kunnen komen. We zijn tevreden. Qua omzet is dit een druppel op een hete plaat, maar het initiatief waarderen we enorm. Het heeft een enorme reikwijdte als de stad Leuven dergelijke zaken organiseert, dus in de toekomst willen we graag mee onze schouders onder gelijkaardige initiatieven zetten.”

Maandag openen de winkels in heel het land. Volgens Liekens zal het gevolg daarvan pas over enkele dagen voelbaar zijn. “Het is nog te vroeg om daar het effect van te zien. De mensen moeten zich nog wat aanpassen aan de nieuwe situatie. Het zal een paar dagen duren. Tegen woensdag denk ik dat er meer opdrachten gaan binnen komen van onder andere winkelbezoeken van oudere of minder mobiele mensen.”

“Ook tijdens de weekends gaan we een extra chauffeur inzetten, omdat we verwachten dat de avonden wat drukker gaan worden door de privé-bezoeken die nu mogelijk zijn. We verwachten meer effect van die bezoeken. Dat hebben we gisteren al gemerkt. In de avond kwamen er meer opdrachten binnen.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.