Taxi Moermans uit Oostende

Tweeverblijvers zorgen voor beperkt aantal extra klanten

Taxi Moermans / copyright taxi Moermans

Sinds kort mogen mensen terugkeren naar hun buitenverblijf aan de kust. Voorlopig blijft de grote toestroom aan de kust uit, maar een lichte heropleving voor de taxisector zit er wel in.

Wie een tweede verblijf heeft, bijvoorbeeld aan de kust, mocht er door de coronacrisis wekenlang geen gebruik van maken. De reden was dat er dan te veel mensen naar de kust zouden afzakken en dat de lokale ziekenhuizen het eventuele extra aantal coronazieken niet meer zou kunnen. Maar sinds vorige week donderdag mogen tweedeverblijvers wél naar de kust komen. De Nationale Veiligheidsraad en Vlaams minister-president Jan Jambon (NV-A) zetten daarvoor het licht op groen. Dagjestoeristen zijn nog niet welkom aan de kust.

Hoop op snelle heropening horeca

Tweedeverblijvers nemen vooral hun eigen wagen om naar de kust te komen. Toch zijn er ook wel enkelen die gebruik maken van een taxi. Taxichauffeur Ellen Vanhooren uit Blankenberge ziet hoopvolle signalen. “Ik sta vaak aan het station van Blankenberge en merk dat er nu toch al meer en meer mensen uit te trein komen. Het gaat om mensen die hier een appartementje hebben. Vaak hebben ze grote valiezen mee, waardoor ze natuurlijk al snel een taxi nemen. Een klant belde me al vanuit Ternat om hen te komen halen, al is het nog niet zeker wanneer de rit kan doorgaan. Het is goed dat het voor een heropleving zorgt. Tijdens de coronacrisis hadden wij gewoon niets. Ik hoop wel dat de horeca snel weer open gaat.”

Geen grote heropleving

Ook andere taximaatschappijen zien een impuls, maar wel zeer miniem. “De heropleving is nog beperkt”, zegt de Freddy Van Rijsselberghe van taxi Marc in Knokke. “Zolang de horeca gesloten blijft verwachten we geen grote heropleving. Dagjestoeristen mogen bovendien nog niet naar de kust komen. Zaterdag zagen we aan het station van Knokke maar liefst drie politiecombi’s met vijftien agenten iedereen controleren. Dat lijkt hier op Oost-Europese toestanden.” Bij Taxi Moermans in Oostende zien ze voorlopig geen verbetering. “We zien niet veel mensen in het station komen”, zegt taxichauffeur Marnix. “We hopen gewoon dat de horeca snel weer open gaat. Dan zal hier een verschil maken.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.