Sint-Niklaas, stationsplein

50.000 Brusselse zelfstandigen hebben recht op premie

Ondernemers die een compensatiepremie van 2.000 euro bij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest willen aanvragen, kunnen nu alle criteria voor deze premie raadplegen.

De premie is bestemd voor alle Brusselse zelfstandigen en kleine ondernemingen met maximaal vijf voltijdsequivalenten die geen andere gewestelijke premie aangevraagd hebben. Het gaat om zelfstandigen en kleine ondernemingen die hetzij van het overbruggingsrecht (als zelfstandige of als zaakvoerder), hetzij van de tijdelijke werkloosheid voor de meerderheid van hun werknemers genoten hebben.

Om deze premie te kunnen aanvragen, moet de aanvrager ook correct geregistreerd zijn bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen. Men kan dit sinds woensdag 3 juni controleren aan de hand van een tool. De lijst met de andere in te vullen documenten voor de aanvraag van de premie is eveneens beschikbaar op de website van Premie Covid.

Crisis overwinnen

“Ongeveer 50.000 zelfstandigen en kleine ondernemingen hebben recht op deze financiële steun van 2.000 euro. De volledige administratie staat klaar om ervoor te zorgen dat de aanvragen en betalingen van de premie zo snel mogelijk verwerkt worden zodat ze deze crisis kunnen overwinnen”, legt Barbara Trachte, staatssecretaris voor Economische Transitie, uit.

Deze informatie is beschikbaar op de website van Premie Covid.

Voor wie meer uitleg wenst, wordt aangeraden naar het nummer of website van 1819 te bellen of te surfen.

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.