Brussels Airport - Terminal

Luchthavengebouw verboden terrein voor taxichauffeurs

Brussels Airport

Vanaf maandag start Brussels Airport weer op. Personen die zelf niet reizen of die niet in de luchthaven werken, worden niet toegelaten in de terminal. Ook taxichauffeurs hebben geen toegang meer tot het luchthavengebouw. Reizigers opwachten in de aankomsthal kan niet meer. 

Na bijna drie maanden waarin de activiteiten erg beperkt waren, maakt Brussels Airport zich klaar om dagelijks duizenden passagiers te verwelkomen. Zo zullen negentien luchtvaartmaatschappijen vanaf maandag weer vluchten aanbieden naar 36 rechtstreekse bestemmingen. Dat aanbod zal de komende weken nog verder toenemen, tot 130 bestemmingen in juli. Maar voor taxichauffeurs die in het luchthavengebouw willen om passagiers af te zetten of op te halen, is er slecht nieuws. Dat zal niet meer mogelijk zijn.

Wachten kan ook buiten

“Om de sociale afstand zo veel mogelijk te waarborgen in het kader van de heropstart moet het aantal mensen in de luchthaven beperkt blijven tot wie daar noodzakelijk moet zijn”, zegt Ihsane Chioua van Brussels Airport. “Aangezien iemand opwachten ook buiten kan, is dat een veiligere manier dan meer mensen toelaten in de aankomsthal, dus dit voorschrift geldt voor iedereen. We hebben zeker begrip voor het feit dat de taxichauffeurs hun werk moeten kunnen doen en klanten kunnen ophalen, maar dat hoeft niet in de aankomsthal te gebeuren.”

Temperatuurcontrole

Brussels Airport heeft al diverse maatregelen genomen en zet verder ook systematische temperatuurcontroles bij alle passagiers in. De sociale afstand moet ten allen tijde worden gerespecteerd, hiervoor zijn sinds het begin van de crisis honderden stickers en posters aangebracht op de muren en vloeren. In de terminal zullen ook extra afscheidingen worden geplaatst. Het dragen van een mondmasker is verplicht sinds 11 mei en blijft dat ook. Daarnaast wil Brussels Airport aanmoedigen dat alle processen zo veel mogelijk contactloos verlopen, bijvoorbeeld de betalingen, het inchecken en het boarden van de passagiers.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.