Luchthaven Brussels Airport

Zaventemse taxi’s klaar voor heropstart

Maandag is een hoopvolle dag voor de taxi-uitbaters. Brussels Airport herstart zijn activiteiten, ook al zullen die in de eerste weken zeer beperkt blijven en wordt een terugkeer naar een normale situatie niet voor twee à drie jaren verwacht.

“De taxi-uitbaters van Zaventem zijn opgetogen dat ze het werk kunnen hervatten, al beseffen ze dat er moeilijke tijden aankomen”, zegt Jean-Marc Louckx, voorzitter van de Zaventemse taxi’s. “Toch hopen ze dat 15 juni een nieuwe start wordt.”

De Zaventemse taxi’s zaten ondertussen niet stil. “Zelfs al wordt maandag slechts een kleine fractie van de vloot opnieuw ingezet, toch zijn alle  voertuigen uitgerust met scheidingswanden in polycarbonaat, om de sociale afstand tussen chauffeur en klanten te kunnen verzekeren”, zegt Louckx. “Bovendien zullen de chauffeurs beschikken over mondmaskers, hydroalcoholische gel en ontsmettingsvloeistof.”

Mondmaskers verplicht

De gevoelige delen van het passagierscompartiment zullen na elke klant ontsmet worden. In overeenstemming met het beleid van Brussels Airport en om het vervoer in alle veiligheid te kunnen garanderen, zullen passagiers een masker moeten dragen.

Net als zowat alle ondernemingen die actief zijn in en rond Brussels Airport, werden de Zaventemse taxi’s zwaar getroffen door de Covid-19 crisis. Ze leden tot vrijwel volledig omzetverlies in de afgelopen drie maanden. Meer dan 95 procent van de chauffeurs werd tijdelijk werkloos gesteld.

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.