Daklicht. Foto: ProMedia

Avondklok Antwerpen treft ook taxi’s

Daklicht. Foto: ProMedia

Door de avondklok in Antwerpen komt het stadsleven opeens een stuk vroeger tot stilstand. Dat is alweer een zware opdoffer voor de taxisector.

Net nu de horeca aan het opleven was, stak het coronavirus weer de kop op. Het aantal besmettingen in Antwerpen schoot fors de hoogte in. Het provinciebestuur wachtte niet lang en nam draconische maatregelen, zoals de invoer van de avondklok. De horeca moet om 23.00 uur dicht. En tussen 23.00 en 6.00 uur ’s morgens zijn enkel essentiële verplaatsingen mogelijk.

Negatief reisadvies

Het reisadvies voor de provincie Antwerpen is vanuit Nederland bovendien aangescherpt. Vanaf nu geldt kleurcode oranje en wordt aangeraden alleen noodzakelijke reizen naar het gebied te maken, zo meldt het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken.

Koen Van Oorschot van V-taks, eveneens voorzitter van de Antwerpse Provinciale Taxi Unie, is droevig. “Het regent annuleringen in restaurants. Velen gaan ook dicht. Dat is jammer, want dit voelen wij ook als taxisector. Ook de hotels staan leeg. Het is een catastrofe. We zullen kort op de bal spelen en kijken of we mensen op tijdelijke werkloosheid moeten zetten.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.