Hilde Crevits, minister van Werk (foto: Vlaamse regering)

Twee miljoen euro extra naar leerlingenvervoer

Foto: Vlaamse Regering

De Vlaamse regering maakt 2 miljoen euro vrij om meer bussen in te zetten voor het buitengewoon onderwijs. Een gedeelte van dat geld wordt gebruikt om extra busbegeleiders te werven. Het budget maakt deel uit van een groter pakket van 22 miljoen euro om de coronakosten in het onderwijs te dekken

“Om het busvervoer van leerlingen in het buitengewoon onderwijs te kunnen organiseren en te vermijden dat leerlingen uren op de bus zitten, worden extra bussen ingezet”, vertelt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits in de Vlaamse media.

Het extra budget volgt op de lange reistijden die vorige week ontstonden bij het leerlingenvervoer voor het buitengewoon onderwijs, waarbij sommige scholieren tot vijf uur per dag in de bus doorbrachten. De lange reistijden waren het gevolg van de opsplitsing van het vervoer van leerlingen van de lagere school en de secundaire school.

84 extra begeleiders

De opsplitsing van het vervoer wordt vanaf deze week wel teruggedraaid. Hierdoor is de verwachting dat de bustijden zullen teruglopen. Met de inzet van extra bussen op drukke trajecten zou de situatie nog verder onder controle gebracht kunnen worden.

En een gedeelte van het budget is dus bedoeld voor busbegeleiders. Het leerlingenvervoer in het buitengewoon onderwijs verloopt namelijk met begeleiders. Crevits: “De inzet van extra bussen betekent dat we ook op zoek gaan naar minstens 84 extra busbegeleiders. Samen met VDAB zijn we volop aan de slag om die vacatures verspreid over Vlaanderen in te vullen.”

In totaal trekt de Vlaamse overheid 22 miljoen euro uit voor de coronakosten van scholen. Zo gaat er maar liefst 17 miljoen euro naar poetspersoneel. Dit zou nodig zijn om de strenge hygiënemaatregelen te kunnen aanhouden.

Lees ook:

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.