Yves_zingende autocar chauffeur

Autocarchauffeur maakt coronalied

Yves Junius, chauffeur van het autocarbedrijf Rantour uit Affligem, heeft zijn vrije tijd door corona aangegrepen om een lied over het virus te maken. ‘Gommen t’ virus overwinnen?’, luidt de titel van het lied waarin de autocarchauffeur de frustratie rondom de coronamaatregelen van zich af zingt. Met een vrolijke noot, want het is een carnavalsnummer.

“Gebruik uw verstand, maar leeft want de tijd staat niet stil. Dat is de boodschap van het lied”, vertelt Yves aan TaxiPro. De autocarchauffeurs heeft het vrolijke lied met serieuze boodschap opgenomen terwijl hij met tijdelijke werkloosheid thuis zat. “Ik zit in het carnavalsgebeuren en schrijf wel vaker carnavalsliedjes”, zegt hij.

Tijdelijke werkloosheid

Door het wegvallen van toeristische reizen had de chauffeur van Rantour grote delen van jaar geen werk. “Ik zat thuis van 13 maart tot 27 juni. In juli heb ik een 8-daagse reis naar de Haute-Savoie mogen rijden, maar daarna was het weer gedaan. In september heb ik nog wat werk gedaan, maar nu staat het weer stil.”

In het lied zingt Yves de coronafrustraties van zich af. Zo zit er fragment in over de ongecoördineerde corona-aanpak in Europa. “In België zijn vandaag de winkels dicht en in Nederland open. Dat is toch lachwekkend”, verklaart hij. De autocarsector heeft al langer kritiek op het Europese coronabeleid, waarbij coördinatie ontbreekt. Dat bemoeilijkt het internationaal reizen.

Carnavalslied

Yves heeft het lied geschreven met het oog op carnaval. “Normaal zijn we in de carnavalsvereniging nu druk met het bouwen van een nieuwe carnavalswagen, maar ook dat valt dit jaar weg door corona. Dus misschien hebben we nog wel tijd om teksten te schrijven voor het volgende seizoen.”

Voor de zingende autocarchauffeur mag de periode van werkloosheid nu wel afgelopen zijn. “Ik weet nog dat ik op 13 maart van de situatie wilde profiteren door thuis allerlei werkjes uit te voeren waar ik nooit aan toe kwam. Ik dacht toen dat het binnen een maand wel weer volle bak zou zijn met het werk. Maar wie had gedacht dat het na acht maanden nog niet voorbij is?”

Virus overwinnen

Of wij het virus gaan overwinnen, zoals de titel van zijn lied luidt? “Jazeker. Ik denk dat we tegen juni volgende jaar een volledige heropstart zien waarbij ook ouderen langzaamaan weer in de autocar stappen”, besluit Yves.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.