Contant geld

Reclame op taxi in ruil voor niet afgenomen wagen

Foto: vincent

Het taxibedrijf AGS Taxi uit Genk rijdt sinds enkele maanden rond met reclamestickers van de lokale autodealer op de voertuigen. De reclame dient ter compensatie van een boeteclausule wegens het niet afnemen van een taxi. 

“Voor corona hadden wij drie nieuwe Fiat Tipo’s besteld” , legt de zaakvoerder Allesandero Cavallo uit. “Omdat door corona veel werkzaamheden weggevallen waren, had ik deze auto’s eigenlijk niet meer nodig. Maar als ik de wagens niet zou afnemen, moest ik een boete van 15 procent betalen.”

Tekst loopt door onder foto

Nieuwe taxi ongebruikt op de inrit

Uiteindelijk wist de taxiondernemer het met de garagist op een deal te gooien. “In ruil voor reclame op onze taxi’s hebben zij de boete laten vallen”, vertelt Cavallo, die erin slaagde één auto te annuleren. De andere twee wagens moest de ondernemer wel afnemen. “Een daarvan staat sindsdien ongebruikt op de inrit”, zegt hij.

Door corona zijn de inkomsten van het bedrijf met zeventig procent teruggevallen. “En we hebben vier van de zes taxi’s van de weg gehaald”, vervolgt Cavallo, die hoopt dat de pandemie snel overwaait en de vraag naar taxi’s weer aantrekt. “Anders is al het harde werk van de afgelopen vijf jaar voor niets geweest.” De Limburger startte zijn taxionderneming in 2015.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.