Luchthaven Brussels Airport

Luchthavenvervoerder Jumitrans legt de boeken neer

Brussels Airport. Foto: Promedia / Matthias Vanheerentals

Luchthavenvervoerder Jumitrans uit Wachtebeke heeft met ingang van dit jaar zijn activiteiten stopgezet. “Ik stop met de zaak. Er valt niets meer te verdienen met luchthavenvervoer”, vertelt zaakvoerder Michel Van Hoecke aan TaxiPro.

Van Hoecke (74) richtte het luchthavenvervoersbedrijf tien jaar geleden op, nadat hij met pensioen ging. “Ik heb altijd in de expeditie gewerkt en ook met bestelauto’s rondgereden. Ik had na mijn pensionering geen zin om niets te gaan doen en heb samen met mijn vrouw Juliette de bvba opgericht.”

Dubbel verlies door corona

De taxiondernemer verloor vorig jaar zijn vrouw door corona. Hierdoor en door het wegvallen van het luchthavenvervoer vanwege corona heeft de ondernemer doen besluiten nu definitief met pensioen te gaan. “Wij hadden contracten met bedrijven voor het vervoer van personeel naar Schiphol. Door corona viel dit allemaal weg en was er bijna geen werk meer over.”

Nadat de ritten opdroogden, werd in gemeenschappelijk overleg afscheid genomen van de enige chauffeur. “Dat was een gepensioneerde vriend van mij en die had er begrip voor”, vertelt Van Hoecke, die voor corona volgens eigen zeggen een goedlopende zaak had met twee taxi’s. Beide auto’s zijn inmiddels verkocht. “De verzekering bedroeg 2.500 euro per auto en er was niet genoeg werk om dat terug te verdienen”, concludeert de ondernemer.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.