Autocar, touringcar

Burgemeester Schoten pleit voor touringcarvervoer naar vaccinatiedorp

Touringcar. Bron: iStock / Evkaz (onbeperkt gebruik)

De burgemeester van Schoten pleit voor het inzetten van autocars om minder valide mensen uit zijn plaats naar het vaccinatiedorp in Antwerpen te vervoeren. De autocarsector heeft vorige week de hand uitgestoken om te assisteren bij het vaccinatievervoer.

Schoten is net als Wommelgem, Borstbeek en Stabroek een van de Antwerpse randgemeenten die op de havenstad is aangewezen voor het inenten van coronavaccin. In Borgerhout, op Spoor Oost, zal dit voorjaar het vaccinatiedorp voor de omgeving Antwerpen worden ingericht. In Gazet van Antwerpen uit een bejaarde inwoner van Schoten zijn ongerustheid over de beperkte vervoermiddelen naar Antwerpen.

Burgemeester Maarten De Veuster van Schoten staat achter de keuze van Spoor Oost als vaccinatiecentrum voor de ruim 27.000 Schotenaren. “Die kennis, efficiëntie en samenwerking tussen grote ziekenhuizen, universiteiten en hogescholen kunnen wij nooit bieden. Maar onze mensen moeten er natuurlijk geraken. Vervoer is het zwakke punt”, zegt hij in de regionale krant.

Verleden als reisagent

De burgemeester en de bevoegde instanties werken momenteel een mobiliteitsplan uit, waarbij de burgervader een persoonlijke voorkeur heeft voor autocars. “Als ik het alleen voor het zeggen had, zou ik beroep doen op de bussen van mijn oud-collega’s uit de toeristische sector”, verwijst hij naar zijn verleden als reisagent.

De Veuster is er rotsvast van overtuigd dat autocarbedrijven het mobiliteitsprobleem moeiteloos kunnen oplossen en dit maar al te graag zouden willen doen. Ook hij weet dat de autocarsector sinds de coronacrisis aan een fractie van zijn normale capaciteit draait.

FBAA doet voorstel aan politiek

Vorige week heeft FBAA namens de autocarsector zijn hulp bij het vervoer tijdens de vaccinatiecampagne aangeboden. “Wij wachten nu op een reactie van de politiek alvorens wij een concreet plan kunnen uitwerken”, vertelde FBAA-woordvoerder Kim Taylor aan TaxiPro.

Ook wat betreft Schoten is de inzet van autocars nog geen uitgemaakte zaak. Alhoewel de voertuigen de persoonlijke voorkeur van de burgemeester hebben, benadrukt deze dat ook openbaarvervoersbedrijf De Lijn mogelijk oplossingen kan bieden.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.