Taxistandplaats station Antwerpen

Antwerpse taxisector nog steeds in de running voor vaccinatievervoer

taxi-standplaats aan, het centraal station van Antwerpen

Antwerpse taxibedrijven zijn nog steeds in de running om in het voorjaar vervoer naar vaccinatieposten in de stad uit te voeren. Met de voorgestelde prijs van vijf euro enkele reis zullen taxibedrijven niet altijd uit de kosten komen.

“Maar dat moet dan maar. Wij zien het ook als sociaal engagement”, vertelt Steve Van Avermaet, ondervoorzitter van de Antwerpse taxifederatie Aptu. De taxifederatie heeft recent haar steun aangeboden bij het vervoer van 60-plussers en minder mobiele mensen naar de vaccinatiedorpen.

Vijf euro per rit

De taxisector heeft voorgesteld om de ritten naar het vaccinatiedorp op Spoor Oost, aan de rand van de stad tegen Borgerhout, voor vijf euro uit de voeren. Het gaat daarbij om een enkele reis. Van Avermaet beaamt dat dit bedrag niet altijd dekkend zal zijn voor de taxibedrijven. “Sommige ritten kunnen wel uit, maar andere ritten niet. Maar goed, hoe eerder de mensen gevaccineerd zijn, hoe beter het is en dan kan de taxisector weer opstarten. Het is daarom in ieders belang.”

Op dit moment zijn de gesprekken over de invulling van het vervoer naar het vaccinatiedorp nog volop gaande. Volgens plannen die er liggen, zou de overheid bij de vaccinatie-uitnodiging ook de taxi-optie opnemen in de communicatie. Van Avermaet stelt dat de grote taxibedrijven van Antwerpen hun medewerking al hebben toegezegd, maar dat ook zelfstandige ondernemers zich hebben aangemeld.

Voorstel stuit ook op kritiek

Het voorstel van Aptu valt overigens niet bij iedereen in goede aarde. Taxi Dirk uit Brecht is er bijvoorbeeld niet te spreken over te spreken. “Vijf euro is niet realistisch. Dat is ver onder de kostprijs. Deze betrokken partijen mogen dit best aanbieden aan het stadsbestuur, maar zij moeten niet spreken uit naam van de ‘taxisector’. Wat moet ik nu doen als ik gebeld wordt voor een rit? Als ik meer dan vijf euro vraag, is het slecht voor mijn imago.”

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

1 reactie op “Antwerpse taxisector nog steeds in de running voor vaccinatievervoer”

Vandoorne Rudy|28.01.21|18:34

Misschien aan Uber vragen in steun !

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.