Taxi op snelweg Nederland (foto: 36clicks/iStock)

Crowdfunding moet Nederlands taxibedrijf door coronacrisis slepen

Een kijkje bij onze Noorderburen: met de crowdfundingsactie ‘Help TaxiCharly de corona door’ hoopt de Nederlandse Miranda de Jong geld binnen te halen voor haar schoonbroer Charles Heeren. Het taxibedrijf kent door corona erg moeilijke tijden en overheidssteun is niet voldoende.

“Het is mijn schoonzus Miranda die de actie heeft opgezet”, vertelt Charles Heeren van TaxiCharly uit Pijnacker. Miranda de Jong vraagt op crowdfunding- en donatieplatform Steunactie 5.000 euro aan het publiek om haar schoonbroer door deze moeilijke coronatijden heen te helpen.

Ook in België zijn dit soort platformen in opkomst, maar voor zover bekend is er in ons land nog geen publieke steunactie georganiseerd om taxichauffeurs in zware tijden te helpen.

Geen initiatieven in België

De Nederlander Heeren, die al dertig jaar actief is als taxichauffeur, is blij met het initiatief van zijn schoonzus. Door de coronacrisis is zijn omzet met negentig procent teruggevallen. “Alle inkomsten helpen op dit moment. Alles is dicht. Er zijn dagen dat ik niets te doen heb.”

De overheidssteun is niet voldoende om rond te komen, benadrukt de ondernemer, die actief is in de regio Delft. “Ik krijg 426 euro in de maand. Dat is niet eens voldoende om de verzekering van te betalen.”

Op dit moment staat de teller van de steunactie ‘Help TaxiCharly de corona door’ op ruim 2.000 euro. De donaties die sinds dit weekend zijn gedaan, variëren van vijf tot vijftig euro.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.