Grote Markt Mechelen. Foto: iStock / Corinne Poleij

25 Mechelse taxibedrijven beschikbaar voor vaccinatiecampagne

Grote Markt Mechelen. Foto: iStock / Corinne Poleij (onbeperkt gebruik)

Maar liefst 25 taxibedrijven hebben zich bij de stad Mechelen beschikbaar gesteld voor vervoer tijdens de vaccinatiecampagne. Het stadsbestuur heeft gekozen voor het systeem van taxicheques waarbij de gebruikers de helft van het vervoer naar het vaccinatiecentrum zelf betalen.

Taxibedrijven gaan, net zoals vrijwilligers van de Minder Mobiele Centrale (MMC), een rol spelen bij het vervoer van bewoners van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver naar het vaccinatiecentrum in de Nekkerhal. Maar liefst 25 taxibedrijven hebben zich aangemeld om tijdens de vaccinatiecampagne minder mobiele mensen naar de Nekkerhal te vervoeren. De stad heeft daarbij besloten gebruik te maken van taxicheques ter waarde van 2,50 euro, waarvan de gebruiker de helft betaalt.

De potentiële doelgroep wordt geadviseerd om voorafgaand aan de rit te informeren naar de prijs. Zo weten mensen hoeveel cheques ze nodig hebben. De cheques worden bij de chauffeur afgegeven die ze vervolgens kan verzilveren bij de stad. Speciaal voor het vervoer tijdens de vaccinatiecampagne is de minimumleeftijd voor het gebruik van de cheques verlaagd van 75 naar 65 jaar.

Vijftig chauffeurs van MMC

Naast de taxibedrijven kunnen mensen ook gebruik maken van de diensten van de Minder Mobiele Centrale (MMC). Voor het gebruik hiervan is de standaard inkomensbegrenzing tijdelijk opgeschort. Ook niet-leden kunnen na een eenmalige registratie voor 1 euro gebruik maken van de dienstverlening. In totaal staan ruim vijftig vrijwillige chauffeurs van de centrale klaar om mensen van en naar het vaccinatiecentrum te brengen.

Ingewijden in de Mechelse politiek laten weten dat er discussie was over het gebruik van taxicheques. Zo wilde de NVA-fractie in de gemeenteraad vaste tarieven afspreken. “De stad wil de afspraken met de taxisector nu halvelings “opleggen” via de taxicheques, wij wilden gewoon tarieven afspreken en de taxisector inschakelen”, vertelt NVA-gemeenteraadslid Marc Hendrickx.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.