DrivePLUS

Zuidoost Hageland verlaagt leeftijdsgrens vaccinatietaxi

Foto: DrivePLUS

De vaccinatietaxi van de eerstelijnszone Zuidoost Hageland is voortaan ook beschikbaar voor minder mobiele personen jonger dan 65 jaar. Met deze maatregel wil de organisatie de drempel voor vaccinaties nog lager maken.

De zogenaamde ‘vaccitaxi’ is actief in de regio Tienen, Landen, Linter, Hoegaarden, Geetbets, Boutersem, Kortenaken en Zoutleeuw en vervoert minder mobiele mensen naar de vaccinatiecentra van Tienen en Landen. Tot nu toe maakten 1.464 mensen van 65 en ouder gebruik van de dienst, waarvoor ze vijf euro betalen.

Recent is besloten om de maximum leeftijd te verlagen, schrijft Het Laatste Nieuws. Ook mensen jonger dan 65 jaar mogen tegenwoordig gebruik maken van de vaccitaxi. Er geldt wel de voorwaarde dat ze erkend zijn als persoon met een handicap en niet beschikken over een eigen wagen of vervoer. Met dit initiatief willen de samenwerkende gemeenten van Zuidoost Hageland iedereen extra stimuleren om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.

Taxibedrijf uit Tienen blij met vaccinatievervoer

Een van de deelnemende taxibedrijven aan vaccitaxi is Taxi DrivePLUS uit Tienen. Zaakvoerder Herman Adams meldt dat de vaccinatiecampagne goed verloopt. De ritten naar het vaccinatievervoer vormen op het moment zijn belangrijkste activiteit. “Ik moet eerlijk zijn dat je er niet rijk van wordt, maar het is zeker meegenomen. Ik ben er tevreden mee.”

Lees ook: Tienen schrapt gemeentebelasting taxisector

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.