Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo

Taxisector gaat 2021 afsluiten met forse omzetdaling

Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo (onbeperkt gebruik)

De omzet van taxibedrijven in Vlaamse steden ligt ook dit jaar fors lager dan voor corona. De sector stevent af op 45 procent minder inkomsten dan in 2019. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van taxifederatie GTL, dat wel redelijk positief is over de nieuwe maatregelen van het overlegcomité.

Dat neemt niet weg dat de inkomsten nog verder zijn teruggevallen. “We zien een omzetdaling van 55 procent. Aan de luchthavens hebben de taxi’s 65 procent omzet verloren”, zegt Pierre Steenberghen van GTL. “Ondanks de relance die we gekend hebben is het jaar niet goed geweest. We zitten dit jaar nog altijd met een omzetdaling van 45 procent ten opzichte van 2019.” Hij benadrukt dat het nog geen definitieve cijfers zijn.

Lichtpunt in duisternis

Dat gematigd positief wordt gereageerd op de beslissingen van het overlegcomité, komt omdat de horeca niet gesloten wordt. Dit is immers een belangrijke markt voor de taxisector. Steenberghen spreekt dan ook van een opsteker. “De bedrijven hebben nood aan positief nieuws.” Wel spreekt hij van een lichtpunt in de duisternis. “Alles blijft op een laag pitje. Het is geen verbetering van de situatie.”

Het overlegcomité heeft wel heel wat andere maatregelen beslist. Bioscopen, theaters en concertzalen moeten de deuren sluiten. Ook alle binnenactiviteiten worden verboden, behalve enkele uitzonderingen zoals musea en sportactiviteiten. Sportwedstrijden moeten- zowel binnen als buiten – zonder publiek georganiseerd moeten worden.

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.