Vaccinatie. Foto: iStock / Ridofranz

Taxicheques voor rit naar vaccinatiecentrum langer geldig

Vaccinatie. Foto: iStock / Ridofranz (onbeperkt gebruik)

Inwoners van Sint-Katalijne-Waver die slecht ter been zijn en geen eigen vervoer kunnen regelen, kunnen gebruik blijven maken van taxicheques om aan het vaccinatiecentrum te geraken. De geldigheid van de cheques wordt namelijk verlengd.

Toen de vaccinatiecampagne van start ging, werden de taxicheques ingevoerd. Voor sommige inwoners van Sint-Katelijne Waver en Onze-Lieve-Vrouw-Waver is het namelijk niet mogelijk om zelf bij de vaccinatielocatie in Mechelen te komen, zo meldt Het Nieuwsblad. Door deze mensen de mogelijkheid te geven om met de taxi te gaan, wilde de gemeente ervoor zorgen dat iedereen die zich wilde laten vaccineren dit ook kan doen.

Vorig jaar maakten zes mensen gebruik van de cheque. Het systeem wordt verlengd omdat de vaccinatiecampagne verdergaat, legt schepen van Welzijn en Gezondheid Sarah de Keyser (CD&V) uit. De cheques van vorig jaar blijven geldig en het systeem blijft hetzelfde. De verlenging is voorgelegd aan de gemeenteraad ter goedkeuring.

Behulpzaam netwerk

Dat vorig jaar maar een beperkt aantal mensen gebruik heeft gemaakt van de cheque, toont volgens de Keyser aan dat de inwoners zelfredzaam zijn en kunnen rekenen op een behulpzaam netwerk. Medewerkers van het vaccinatiecentrum zouden veel oudere mensen samen met hun kinderen, kleinkinderen, buren of kennissen gezien hebben. Daarbij is er regelmatig een beroep gedaan op de mindermobielencentrale.

Lees ook: Coronasteun voor zelfstandigen verlengd

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.