Eco-taxi Genk

Eco Taxi start met eerste elektrische taxi in Limburg

Foto: Jill Deslaux

De Limburgse taximaatschappij Eco Taxi rijdt sinds eind januari rond met een eerste elektrische taxi in Limburg. Het gaat om een Tesla Model 3. 

Het bedrijf is een initiatief van de broers Arben (32) en Alban (29) Osmani. Ze hadden al een hybride wagen. Maar nu worden ze met de aankoop van de elektrische wagen nog ecologischer. De broers schaften een Tesla Model 3 aan. Die kostte hen 50.000 euro, maar ze zijn er tevreden mee.

“Het is een zeer goede wagen die veilig en vrij ver rijdt. We vallen er niet mee stil. We halen er een autonomie van rond de 400 kilometer mee. Als we onze ritten goed plannen, dan lukt dat ons om probleemloos door de Limburgse steden te rijden. Maar als we naar Amsterdam moeten rijden is dat natuurlijk een ander verhaal,” zegt Arben.

Supercharger

Het opladen kost wel veel tijd, moeten de broers toegeven. “Het duurt maar liefst 7 tot 8 uur om de batterij op te laden. We beschikken ook over een supercharger in Lummen waarmee de batterij na veertig minuten weer opgeladen is.” Toch zijn er volgens het duo vrij veel laadpunten beschikbaar in de Limburgse steden Genk en Hasselt.

“Tegenover het station van Genk is een oplaadstation. In het nabijgelegen shoppingscentrum kunnen we onze wagen ook opladen. Heel wat Genkse hotels bieden ook oplaadpunten aan. Op amper 400 meter vanaf het station van Hasselt vind je er ook. Dus elektrische wagens hebben heel wat potentieel.” De broers werken overigens niet fulltime als taxichauffeur. Ze doen dit werk vooral in het weekend, samen met vier deeltijdse chauffeurs.

Foto: Jill Deslaux

Lees ook: Kortrijkse taximaatschappij test elektrische wagen

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.