Geld. Foto: iStock / darkojow

Brussel schort exploitatiebelasting op voor dit jaar

Geld. Foto: iStock / darkojow (onbeperkt gebruik)

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft aangekondigd dat er ook dit jaar geen exploitatiebelasting zal worden aangerekend. Hiermee wil het Gewest de zwaar getroffen sector een steuntje in de rug geven. Tevens wordt er definitief een derde premiepakket uitgereikt van 3.000 euro.

“De coronacrisis heeft erg zwaar ingehakt op de exploitanten van taxidiensten en van limousines. Nieuwe steunmaatregelen zijn voor hen zeer welkom.” Met deze woorden verklaart Brussels minister Sven Gatz de steunmaatregel aan de taxi- en VVB-bedrijven.

Deze bedrijven zullen, net zoals vorig jaar, geen belasting op de exploitatie van een taxidienst of van een voertuig met chauffeur hoeven te betalen. De betaalde belasting zal worden teruggestort, laat het ministerie van Financiën nog weten.

Forfaitaire premie van 3.000 euro

Daarnaast is het voorstel om voor de derde keer een forfaitaire premie van 3.000 euro uit te keren aan de taxi- en VVB-sector definitief goedgekeurd. Het gaat om een eenmalige premie die eerder al werd uitgekeerd in april en december.

“Ondanks de geleidelijke versoepelingen die sinds mei door de federale en de gewestelijke overheid zijn doorgevoerd, blijft deze sector nog steeds zwaar lijden onder de beperkingen voor onder meer culturele en sociale evenementen en de sterke terugval van het zaken- en vrijetijdstoerisme”, laat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest weten.

Niet cumuleerbaar met Tetrapremie

De premie werd eerder al aangekondigd, maar is nu dus definitief. Bedrijven die aanspraak willen maken op de premie kunnen geen beroep doen op de zogenoemde Tetrasteun, die ook deze maand bekrachtigd werd.

Lees ook:

Brusselse Raad van State akkoord met steunmaatregel voor taxibedrijven
Brussel breidt financiële hulp aan VVB- en taxibedrijven uit

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.