Taxi Brugge

Achttien maanden cel voor slagen aan agent en taxichauffeur

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Achttien maanden gevangenisstraf voor een diefstal met geweld op een taxichauffeur. Die straf krijgt een Mechelaar. De man sloeg een taxichauffeur in elkaar en nam zijn smartphone af. Zijn twee kompanen werden eerder al veroordeeld.

De feiten vonden plaats op het Hogeschoolplein in Leuven op 24 oktober 2019, zo meldt de krant het Laatste Nieuws. De beklaagde stapte met twee handlangers naar de taxichauffeur en eisten zijn geld. De chauffeur weigerde dat te geven. Vervolgens werd de taxichauffeur geslagen. Zijn Iphone afgenomen. In ruil voor 50 euro kon hij die terug krijgen. Dat weigerde hij opnieuw. Vervolgens kreeg de arme taxichauffeur nog meer slagen te incasseren. De chauffeur was 7 dagen werkonbekwaam. De daders konden ontkomen. Volgens hem was er slechts een schermutseling geweest met de taxichauffeur.

Geen onbekende

Volgens de rechtbank was de verdachte al eerder in aanraking gekomen met het gerecht en had die er niets uit geleerd. Ook tegen de politie gedroeg de beklaagde zich in het verleden agressief. Eind januari 2020 probeerde hij op de vlucht te gaan toen hij in Antwerpen een politiecontrole opmerkte. Toen gaf hij een politie-inspecteur een duw waardoor die viel en acht dagen werkonbekwaam was. Tijdens zijn arrestatie, enkele jaren later, gedroeg de beklaagde zich fysiek en verbaal agressief.

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.