Geld. Foto: iStock / darkojow

Grotere taxibedrijven krijgen extra steun

Geld. Foto: iStock / darkojow (onbeperkt gebruik)

Vlaamse ondernemingen die in 2021 door de coronamaatregelen zwaar omzetverlies leden, kunnen in aanmerking komen voor extra steun. Volgens Pierre Steenbergen van GTL is dat vooral voor grotere luchthaventaxibedrijven of andere vervoerders in de reissector goed nieuws.

Ondernemingen die over het kalenderjaar 2021 een omzetverlies van 40 procent en tevens in 2 afzonderlijke kwartalen van 2021 een omzetverlies van minstens 60 procent hebben geleden, kunnen onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op extra steun. De steunmaatregel is voor grotere bedrijven met een jaaromzet van minstens 600.000 euro per jaar (referentie 2019).

Luchthaventaxibedrijven

De steunmaatregel is speciaal voor grotere taxibedrijven die bovendien in 2021 nog zwaar onder de maatregelen tegen de  coronapandemie geleden hebben. “Het gaat niet om zoveel bedrijven,  maar voor wie er wel onder valt  is de steun zeker belangrijk”, zegt Pierre Steenberghen van GTL. “Dat kunnen grotere luchthaventaxibedrijven  zijn of andere vervoerders die voor de reissector werkten,  maar ook andere bedrijven uit de taxisector die het moeilijk hebben gehad in 2021.” U kunt tot en met 13 juni 2022 tot 20 uur een aanvraag indienen. Check of je aan de voorwaarden voldoet.

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.