Dashcam. Foto: iStock / show999

Man met Tourette-syndroom takelt twee taxichauffeurs zwaar toe

Dashcam. Foto: iStock / show999 (onbeperkt gebruik)

In de rechtbank van Brugge zijn meer details bekend geraakt over de dader, een Oostendenaar, die vorig jaar twee taxichauffeurs en een nachtwinkeluitbater zwaar toetakelde. Zo gaf de man volgens de procureur de Oostendse taxichauffeur maar liefst 28 slagen in 18 seconden. De man zou ook aan het tourette-syndroom lijden. De man riskeert een zware straf.

Het is nu al duidelijk dat de 27-jarige Oostendenaar een zware straf riskeert. Vorig jaar werden twee taxichauffeurs en een nachtwinkeluitbater uit Brugge blootgesteld aan zwaar geweld. Een van de feiten, bij de taxichauffeur in Oostende, werd zelfs geregistreerd door een dashcam. De beide taxichauffeurs stelden zich dan ook burgerlijke partij tegen de Oostenaar. “De beklaagde heeft mijn cliënten hardhandig aangepakt”, vertelde hun advocaat Bart Bleyaert aan de krant Het Laatste Nieuws. “Hij wenste niet te betalen en gaf beiden verscheidene slagen.” De slachtoffers vorderden elk een voorlopige schadevergoeding van 2.000 euro.

Rake klappen

De Oostendenaar sloeg op 30 oktober voor een eerste keer toe in Brugge. Hij gaf een taxichauffeur in Brugge meteen enkele rake klappen. Hij eiste ook 25 euro. Een dag later pleegde de Oostenaar een diefstal met geweld in zijn thuisstad Oostende. De Oostendse taxichauffeur, die als zelfstandige werkt, is in elk geval enkele dagen arbeidsongeschikt en moet donderdag opnieuw op consultatie in het ziekenhuis.

Gilles de la Tourette

Volgens de gerechtspsychiater is de dader wel degelijk toerekeningsvatbaar en heeft die een behandeling nodig.  Volgens de advocate van de Oostendenaar leidt haar cliënt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. De Oostenenaar zou zijn medicatie niet naar behoren hebben genomen wat de emotionele schommelingen en het impulsief gedrag zou verklaren. Op het moment van de feiten kampte de Oostendenaar ook met paniekaanvallen. De dader gaf al aan zich te willen herpakken en bood intussen al zijn excuses aan de chauffeurs aan. Het vonnis zal bekend zijn op 18 juli.

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.