Daklicht ok

Studente beschuldigt Hasseltse taxichauffeur van ongewenste intimiteiten

Daklicht

Een Hasseltse studente die na een nachtje stappen huiswaarts wilde keren met haar vriendinnen, is het slachtoffer geworden van ongewenste intimiteiten in een taxivoertuig van een erkende Hasseltse taxionderneming. De jonge vrouw vreest dat er nog andere slachtoffers gevallen zijn of zullen vallen. Ze zal geen officiële klacht indienen.

De feiten vonden enkele weken terug plaats tijdens een terugrit na een nachtelijk feestje in de Hasseltse discotheek de Versuz. Het groepje van drie jonge vrouwelijke studentes laat zich normaal steeds door hun vaste Hasseltse taxichauffeur naar huis vervoeren, waarbij ze zich altijd veilig voelden. Die kon de rit die nacht niet uitvoeren. Dus reserveerden de studenten vooraf hun taxi bij een andere erkende Hasseltse taxionderneming.

Intimiderende chauffeur

Vanaf het begin van de rit had de studente al een vreemd gevoel dat er iets niet pluis was. “We mochten langs de chauffeur gaan zitten, wat ik al vreemd vond. Hij voelde de nood om aan mijn been te komen en erover te wrijven. Het kwam wat intimiderend over. Ik ben gelukkig niet op mijn mondje gevallen. Ik heb er meteen op gereageerd, ook al had ik gedronken. De taxichauffeur lachte het meteen weg. Het gaat er los over dat een volwassen man een jong meisje als ik – dat gedronken heeft – gaat aanraken in een taxi. Ik ben zelf 21 jaar. Mijn twee vriendinnen zijn 20 jaar. Dat doe je gewoon niet. We voelden ons zeer onveilig.”

Geen officiële klacht

De studente is bezorgd dat dat er nog andere slachtoffers gevallen zijn of nog gaan vallen in de toekomst. “Onze vaste taxichauffeur bevestigde mij dat hij al gelijkaardige verhalen hoorde over die chauffeur. Ik houd mijn hart al vast voor meisjes die niet weerbaar genoeg zouden zijn en niet aan de alarmbel zouden trekken, zoals wij.” De studente wil zelf niet met het taxibedrijf in dialoog gaan over haar klacht omdat ze zich onveilig voelt. Ze is niet van plan om een officiële klacht in te dienen tegen het taxibedrijf. Wie op de hoogte is van andere gelijkaardige feiten, mag de redactie van TaxiPro uiteraard steeds contacteren.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.