Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Kortrijkse snelheidsduivel loopt tegen de lamp

Foto: iStock / Alexstar

Taxichauffeurs begaan ook snelheidsovertredingen. Een mannelijke taxichauffeur moet zijn wagen een maand lang aan de kant laten staan, althans tijdens de weekends. Hij krijgt ook een boete van 800 euro.

De taxichauffeur reed 94 kilometer per uur waar hij er maar 50 mag rijden, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws. Hij werd geflitst op de Ambassadeur Baertlaan in Kortrijk. De chauffeur tekende verzet aan omdat een rijverbod nefast zou zijn op zijn inkomen. De rechter bleef bij zijn besluit. De rechter zei dat de taxichauffeur al verschillende keren veroordeeld werd voor overdreven snelheid en dat hij uit zijn straffen niets leert.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.