Taxi Valentin - Jordy Neuteleers

Taxi Valentin kiest voor Neone

Taxi Valentin - Jordy Neuteleers

Taxi Valentin, één van de grootste bedrijven in Limburg die gespecialiseerd zijn in rolstoelvervoer, ging begin vorig jaar in zee met softwareleverancier Neone. Het is een overstap die het taxibedrijf uit Lummen zich alleszins niet beklaagd heeft. We praten met zaakvoerder Jordy Neuteleers, die de zaak enkele jaren terug overnam van zijn ouders.

Taxi Valentin is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in ziekenvervoer, meer bepaald rolstoelvervoer met een aangepast voertuig, ritten van en naar hospitalisatie- en revalidatiecentra, vervoer van en naar woon-zorgcentra. Het wagenpark bestaat uit 10 voertuigen waarmee ze heel Oost-Limburg bestrijken. Recent werden nog twee Mercedes-Sprinters aangekocht. De ouders van Neuteleers zijn het bedrijf 40 jaar geleden gestart.  “Mijn ouders hebben het bedrijf laten groeien tot het mooie bedrijf wat het nu is”, zegt Neuteleers. “Ik heb de kans gekregen van hen om de zaak verder te zetten en ik heb deze kans gegrepen na het afronden van mijn studies. Dankzij de steun van mijn ouders kan ik hun levenswerk verder zetten. Voor mij zijn mijn ouders echt mijn twee steunpilaren en ik ben hun hier heel dankbaar voor.”

Mobitab tablets

Neuteleers ging voor de mobiele dataterminal Mobitab en het ondernemersportaal van Neone. Ze kochten voor hun zeven chauffeurs elk een Mobitab en 1 extra toestel als reserve. De reden voor de overstap was dat ze na het aflopen van de vorige vergunning in regel dienden te zijn met de nieuwe taxiwetgeving waaronder de Chiron-integratie viel. “Na het vergelijken van verschillende leveranciers heb ik de knoop doorgehakt om met Neone in zee te gaan, omdat zij mij het meest betrouwbaar overkwamen en mij ook meteen op mijn gemak stelden bij enkele praktische vragen die ik had.”, zegt zaakvoerder Jordy Neuteleers. “Dankzij de tablets van Neone hebben wij een belangrijke stap gezet richting het moderniseren van ons bedrijf.”

Veel voordelen

Volgens Neuteleers heeft het systeem van Neone veel voordelen. “Ik kan op eender welk moment, zelfs op mijn smartphone een rit aanpassen of annuleren”, zegt Neuteleers. “Zo kunnen de chauffeurs gemakkelijk up-to-date blijven van relevante informatie in verband met de rit via de tablet. Verder hebben we ook altijd vaste klanten die voor een langere periode met ons meerijden en daarom is het zo interessant dat we bij het ondernemersportaal heel gemakkelijk gekende klantgegevens kunnen ingeven. Tevens wordt de software heel gemakkelijk geüpdatet via het mobiele netwerk wat in de tablet zit. Alles loopt gewoon heel vlot momenteel.” Alle ritteninformatie wordt uiteindelijk via de mobiele dataterminal Mobitab doorgestuurd naar Chiron, de centrale rittendatabank voor individueel bezoldigd personenvervoer van de Vlaamse overheid.

Geen ombouw

Neuteleers vindt het handig dat er geen ombouw van de wagen nodig is, zo kan er op die manier gemakkelijk van voertuig gewisseld worden. Een pluspunt van de tablets is dat ze makkelijk zijn in gebruik. “Ook chauffeurs met minder technische kennis hebben snel met de tablet leren werken, dankzij de duidelijke handleiding”. Neuteleers kan de ritten vlot volgen.  “Iedere chauffeur heeft zijn eigen tablet en ook zijn eigen voertuig, waar hij zorg voor draagt. De ritten worden automatisch verstuurd vanaf het ondernemersportaal naar de tablet van elke chauffeur bij het openen van de dienst. De chauffeurs kunnen daarmee de ritten aanvaarden.” Vanop afstand kan Neuteleers de voertuigen goed opvolgen. “Ik kan opvolgen of een klant al ingestapt is of niet, dit geeft een beter overzicht indien er geschakeld moet worden bij veranderingen binnen de planning. Zelfs vanop mijn smartphone kan ik de rit vlot aanpassen of annuleren.

Vervoer met zorg

Taxi Valentin bedrijf staat voor: comfortabel en veilig vervoer voor iedereen. “Daarom hebben we bedrijf ook de slogan “Vervoer met Zorg” gekozen, omdat het vervoer ook met zorg wordt uitgevoerd door onze gemotiveerde chauffeur”, zegt Neuteleers. “Dit staat op de jasjes die elke chauffeur draagt waardoor ze heel goed te herkennen zijn. Zij zijn tenslotte het eerste aanspreekpunt van het bedrijf met de klanten.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.