Annelies

Burn-out-coach Annelies: “Eet gezond en slaap genoeg”

Annelies

Taxichauffeurs zijn gevoelig aan burn-outs. Hoe kunnen ze dat voorkomen? We praten met Annelies Quaegebeur van A-Lissome.be, een loopbaan-, business-, outplacement- en burn-out coach uit Wemmel.

Dag Annelies, Heb je misschien wat tips om een burn-out te voorkomen?

“Eet gezond en slaap genoeg. En als je ontspant, doe dan niet enkel niets maar zorg ook voor beweging en sport. Dat is de basis. Als je op een klant zit te wachten, loop dan eens heen en weer op het trottoir. Taxichauffeurs bewegen amper. Een sociaal netwerk lijkt me ook heel belangrijk. Sommigen hebben alleen maar oppervlakkig contact. Veel collega’s zien ze niet.”

Neemt u zelf ook een taxi? Wat valt u dan op?

“Jazeker. Als ik een taxi neem, merk ik op dat taxichauffeurs behoorlijk wat zitten te bellen met hun vrouw of de taxicentrale. Voor sommigen geeft dat stress. Voor anderen werkt het ontspannend. Ik heb daar geen probleem mee, maar ze moeten niet heel de rit blijven bellen.”

Annelies, jij bent dus een coach. Hoe zie jij het aspect coaching?

“Professionele coaching is een samenwerkingsverband tussen de coach en de cliënt. Het biedt je de mogelijkheid om op een individuele basis effectieve resultaten te bereiken in je professionele en/of privé leven, of in je organisatie. Tevens leidt het tot een beter inzicht en begrip, verhoogd bewustzijn en keuze opties op je coaching-thema. Hierdoor kom je sneller tot actie, verbeter je je prestaties op basis van een ruimere visie en resultaatgerichtheid. Coaching bevordert de groei, ontsluit het verborgen potentieel en duwt je in de richting van je doelen.”

Is elke coaching uniek?

“Elke coaching is uniek want elke persoon, elke situatie, business, jobvraag, … is uniek. De coach zet dus op een heel flexibele manier zijn ervaring, kennis, tools, technieken en methodes in zodat de klant op een persoonlijke manier wordt begeleid in dit proces en durft te kiezen voor jouw droombusiness, -job en -leven. Coaching biedt waarde zowel voor jezelf als persoon, als voor het bedrijf waarvoor je werkt.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.