Mivb metrolijn 2 en 6

Metro onderbroken tussen Merode en Herrmann-Debroux op 11 november

Beeld metronetwerk mivb / beeld gekregen van MIVB. Mag gebruikt worden. Copyright MIVB

De MIVB voert onderhouds- en vernieuwingswerken uit aan haar infrastructuur ter hoogte van metrostation Hankar. Het metroverkeer wordt op 11 november tussen Merode en Herrmann-Debroux. Er worden pendelbussen ingezet. Voor de Brusselse taxisector kan het eveneens interessant zijn om hiervan op de hoogte te zijn.

Met de voorziene frequentieverhoging in het kader van de vernieuwing van de Brusselse metro is een tweede toegang tot de remise Delta noodzakelijk. Daarvoor verlengt de MIVB een bestaand parkeerspoor vanuit de metroremise Delta tot op metrolijn 5, net voor het station Hankar. Daar komt ook een wissel.
Lijn 5 gedeeltelijk onderbroken
Tijdens de werken rijden er geen metro’s tussen Merode en Herrmann-Debroux. De metro’s van lijn 5 (Erasmus – Herrmann-Debroux) bedienen de antenne Thieffry – Herrmann-Debroux niet. Vanaf Merode worden de metro’s omgelegd naar Stokkel (lijn 1 Stokkel-Weststation). Reizigers kunnen gebruikmaken van pendelbussen.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.