Taxichauffeur krijgt boete en rijverbod na positieve alcoholtest

daklicht / beeld gemaakt door Taxipro – Matthias vanheerentals

Een 69-jarige taxichauffeur uit Izegem krijgt een boete van 800 euro en een rijverbod van 21 dagen nadat hij een positieve ademtest aflegde. Dat heeft de politierechter beslist.

De taxichauffeur liep eind juni 2021 tegen de lamp, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws. Hij had 0,99 promille alcohol in het bloed. Volgens de advocaat besefte de taxichauffeur wel degelijk dat alcohol drinken niet kan. De taxichauffeur zal wel moeten slagen voor een medisch en psychologisch onderzoek vooraleer hij zijn rijbewijs kan terugkrijgen.

Boete

De taxichauffeur liep op 19 juni 2021 in Izegem tegen de lamp met 0,99 promille alcohol in het bloed en minimaliseerde de inbreuk. “Hij beseft wel degelijk dat alcohol drinken als taxichauffeur niet kan”, aldus zijn advocaat. In zijn voordeel sprak dat hij nog op een blanco strafregister kon rekenen. “Ik zou toch niet graag in zijn taxi belanden”, aldus de politierechter. Hij gaf hem een boete van 800 euro en een rijverbod van 21 dagen. Vooraleer hij zijn rijbewijs kan terugkrijgen, zal hij eerst moeten slagen voor een medisch en psychologisch onderzoek.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.