“Samenwerking met De Lijn geeft ons zekerheid”

Eurotaxi in Roeselare is sinds dit jaar gestart met het vervoer van kinderen met een beperking, in opdracht van De Lijn. De samenwerking verloopt goed. “Het geeft ons zekerheid van werk”, zegt Sam van taxi Roeselare.

Sinds dit jaar doen Eurotaxi schoolvervoer voor kinderen met een beperking van en naar Brugge. Daarvoor zetten ze een taxi van zes plaatsen in, die op sommige dagen goed gevuld is. “Meestal vervoeren we drie kinderen, al kunnen het er ook vier of vijf zijn”, zegt chauffeur Sam. “Ik ben altijd vriendelijk, subtiel maar kordaat tegen de kinderen. Je moet wel meer opletten. Zo is het belangrijk dat ze natuurlijk meteen hun gordel aan hebben. De rit verloopt altijd goed.” Voor de ouders heeft de manier ook wel veel voordelen. “Met de taxi gaat het natuurlijk veel sneller dan met een bus. Op een half uur zijn ze weer thuis. Het is voor de ouders en kinderen veel makkelijker. Met de schoolbus kan het veel langer duren. Dan zou een rit al snel twee uur rijden.”

Nachtvervoer

De zaken gaan momenteel goed voor Eurotaxi in Roeselare. Met de stopzetting van taxi Stijl, een ander taxibedrijf in Roeselare, heeft het taxibedrijf er plots veel meer werk bijgekregen. Eurotaxi wil graag samen met de andere taximaatschappijen het nachtaanbod verbeteren in de West-Vlaamse stad. “Momenteel kunnen wij als taxibedrijf eigenlijk geen nachtritten doen, omdat we overdag al dat schoolvervoer doen. We kunnen occasioneel weleens een tweede chauffeur inschakelen tijdens de nacht. We zoeken nu een tweede, vaste chauffeur. We willen ook graag met de andere taximaatschappijen in Roeselare het nachtaanbod samen organiseren.”

15 jaar

Eurotaxi doet ook wat voor het milieu. In oktober 2021 kocht het bedrijf een Grandland(hybride). Taxi Roeselare startte toe, het initiatief om bij te dragen tot milieubescherming door te investeren in elektrische wagens om zo een neutrale ecologische voetafdruk achter te laten.Taxi Roeselare bestaat ondertussen iets meer dan 15 jaar en wordt gerund door een ervaren team. “Door de jaren heen werden we ook wel gekend als het meest flexibele en sympathiekste taxibedrijf in de regio”, zegt Sam. “Wij maken er een erezaak van om elke klant op een veilige manier naar zijn bestemming te brengen maar verliezen hierbij stiptheid zeker niet uit het oog. In een klassevolle wagen voeren we de klanten naar eender welke locatie gevoerd. Dat kan voor zowel een ritje binnen de Roeselaarse ring zijn als voor een iets grotere rit.”

Eurotaxi Roeselare - Hybride taxi
Eurotaxi Roeselare – Hybride taxi
Eurotaxi Roeselare - Hybride taxi
Eurotaxi Roeselare – Hybride taxi
Eurotaxi Roeselare
Eurotaxi Roeselare
Eurotaxi Roeselare
Eurotaxi Roeselare
Eurotaxi Roeselare
Eurotaxi Roeselare

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.