Baidu Apollo Go

Baidu start met zelfrijdende taxi’s in drie Chinese steden

Foto: persbericht Baidu

Het Chinese techbedrijf Baidu heef de Apollo Go Robotaxi service gelanceerd in Peking en twee andere Chinese steden. Voorlopig gaan er nog wel bestuurders mee op de zelfrijdende taxidienst.

De Chinese evenknie van Google meldt dat de robottaxi’s in Peking een netwerk van wegen met een totale lengte van 700 kilometer bestrijken. Met de taxidienst, genaamd Apollo Go, kunnen klanten op ongeveer honderd verschillende plaatsen in de stad in- of uitstappen.

Wie een ritje wil maken met de zelfrijdende taxi’s moet zich registreren op Baidu Maps of op de website van Apollo Go. Er worden voorlopig veertig zelfrijdende taxi’s het veld ingestuurd.

Half miljoen kilometer

De introductie in de Chinese hoofdstad is voorafgegaan met testen in kleinere Chinese steden. Het bedrijf kreeg toestemming om de robottaxi’s commercieel in te zetten nadat er meer dan een half miljoen kilometer met succes was afgelegd.

Behalve Peking heeft Baidu ook zelfrijdende taxidiensten opgestart in de steden Changsha en Cangzhou. Hierdoor is het volgens eigen zeggen het eerste bedrijf met robottaxidiensten in verschillende Chinese steden.

Onderwerpen:

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.