Bussen

Taxi gaat belbus in Veurne ondersteunen

Foto: Belgische Bus en Autocarfederatie

Begin volgend jaar start er in Veurne een proef om een taxi in te zetten als alternatief voor de belbus. Als alle belbusvoertuigen gereserveerd zijn, kunnen reizigers gebruik maken van een taxi.

Het project, dat op 4 januari van start gaat, kwam er op vraag van de vervoersregio Westhoek waaraan De Lijn haar medewerking verleent. Het proefproject heeft aanvankelijk een looptijd van een jaar, meldt Focus.

De taxi en chauffeur staan paraat op schooldagen tijdens de spitsmomenten van 07.00 tot 09.00 uur en tussen 15.30 en 18.30 uur. Bij de reservering wordt de reiziger geïnformeerd indien het om een taxi gaat die hem of haar komt oppikken. De taxirit is even duur als de rit per bus en hetzelfde vervoersbewijs is van kracht. Op de taxi kan geen vervoersbewijs aangekocht worden.

Betrokken taxibedrijf

Volgens burgemeester Peter Roose moet de experimentele versterking van de traditionele belbus met een taxi de belbusgebruiker meer garanties bieden dat op zijn vervoersvraag een antwoord kan geboden worden. TaxiPro heeft bij De Lijn navraag gedaan om meer informatie over het betrokken taxibedrijf. Wie hier meer over kan melden, wordt gevraagd dit te doen via redactie@taxipro.nl.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.