Neone

Investeringsbesparing door gebruik dataterminal in meerdere taxi’s

Neone – Beeld geleverd door Neone

Softwareleverancier Neone introduceerde onlangs de Mobitab mobiele dataterminal gecombineerd met het Ondernemersportaal Vlaanderen in de taximarkt. Nu is die toepassing uitgebreid met de functionaliteit Kentekenselectie, zodat dezelfde terminal in meerdere voertuigen kan worden gebruikt.

Sinds het uitbreken van de Covid 19-pandemie moet er aan andere vormen van bedrijfsvoering gedacht worden. Tot nu was het noodzakelijk om per taxivoertuig een compleet systeem aan boord te hebben. Dit kon een taximeter of een dataterminal zijn. Maar Rob Doodkorte, directeur van Neone België, geeft aan dat het vanaf nu ook anders kan. “Net als in Nederland staan in Vlaanderen vele taxi’s stil. Dus waarom zou je in elke taxi een compleet systeem moeten monteren? Vooral als je die voertuigen niet gelijktijdig gebruikt?”

Kenteken eenvoudig selecteren

Zo zijn er vele ondernemers met meerdere voertuigen die wisselend worden ingezet, afhankelijk van de ritopdracht. Daarom is het Ondernemersportaal uitgebreid met de functionaliteit Kentekenselectie. Bij het openen van deze dienst in Mobitab kan de chauffeur eenvoudig het kenteken van het dienstdoende voertuig selecteren. Hierdoor kan de Mobitab Dataterminal – de tablet – in meerdere voertuigen gebruikt worden. Deze functionaliteit is ontwikkeld voor ondernemers die bijvoorbeeld vier luxe wagens en één personenbusje hebben en afhankelijk van het soort rit het in te zetten voertuig kiezen.

Minder systemen dan voertuigen

Uiteraard moeten wel de voertuigen met bijbehorende gegevens eenmalig aangemeld worden in het Ondernemersportaal. Kern van deze oplossing is dat de vervoerder met minder systemen kan volstaan dan hij voertuigen heeft. Om nog eens het voorbeeld van de ondernemer met vier luxe voertuigen en één busje te nemen: als hij drie Mobitab-licenties afneemt, dan kunnen er drie (van de vijf) verschillende voertuigen gelijktijdig operationeel zijn. Dat is toch een investeringsbeperking van 40 procent, aldus Neone.

Rob Doodkorte zegt hierover: “Omdat Mobitab een mobiele dataterminal is, kan deze eenvoudig rouleren in de voertuigen. Ook de montage is gemakkelijk: een tablethouder en een voeding zijn voldoende. Zo kan een vervoerder flexibel zijn wagenpark inzetten met minder investeringen. Met deze oplossing denkt Neone een goede kostenbesparing te leveren in de moeilijke marktomstandigheden waarin taxibedrijven momenteel verkeren.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.