Slim naar Antwerpen

Routeplanner Slim naar Antwerpen breidt uit met taxi’s

Foto: nieuwsbericht Slim naar Antwerpen 07-07-2021

De routeplanner Slim naar Antwerpen is uitgebreid met taxivervoer en verschillende deelvoertuigen. Daarmee is de app dus relevant geworden voor zowel aanbieders als gebruikers van taxi’s.

De multimodale routeplanner op de website en in de app hield altijd al rekening met verschillende vervoersmogelijkheden en -combinaties. Nu komen daar een aantal alternatieven bij, zoals taxiritten en deelmobiliteit. Voor taxiritten geeft de routeplanner suggesties van deur tot deur, of in combinatie met andere vervoersmogelijkheden zoals het openbaar vervoer. Klanten hebben zicht op wat een taxirit gaat kosten. De geschatte prijs is gebaseerd op gemiddeldes van de taxisector.

“Het voordeel is dat de klant vooraf zicht krijgt op de prijs”, zegt Koen Kennis, schepen voor mobiliteit in Antwerpen. “We willen mensen bewust maken dat ze ook een taxi kunnen nemen en dat het helemaal niet zo duur moet zijn. Voor de prijsberekening is er wel contact geweest met de taxisector.”

Taxi-apps integreren

De app van Slim naar Antwerpen vervangt geen bestaande taxi-apps. “We gaan wel bekijken hoe we die apps van de taxi’s in de toekomst in dit platform kunnen integreren”, zegt Kennis. “Taxi’s zijn de eerste deelmobiliteit die we hebben gekend.” Daarnaast kunnen routeresultaten nu ook beter gefilterd en gesorteerd worden. Zo hoopt de stad nog meer mensen te motiveren om zich op een slimme manier te verplaatsen.

Verder komt het aanbod van Blue-bike (fietsen), Poppy (e-steps, e-scooters en auto’s), Bird (e-steps) en Cambio (auto’s) mee in de routeresultaten. Voor Poppy en Bird gaat het bovendien om routes gebaseerd op de realtime beschikbaarheid van de voertuigen. Bij Blue-bike en Cambio zijn de routes gebaseerd op de locaties waar de voertuigen ontleend kunnen worden. Daarnaast geeft de routeplanner, indien gekend, ook onmiddellijk het batterijniveau van de step, scooter of auto mee.

Sorteren op criteria

Door de uitbreiding kan de routeplanner soms erg veel alternatieven voorstellen. Reizigers kunnen deze verfijnen door te filteren op vervoersmodus en aanbieder. Er is ook een sorteerknop toegevoegd om te rangschikken op basis van de volgende criteria: slimste keuze (standaard sortering), snelste reistijd, goedkoopste route, minste overstappen, meest sportief en minst wandelen.

Slim naar Antwerpen hoopt op termijn alle deelmobiliteitsaanbieders toe te voegen aan haar routeplanner. De stad is met hen in gesprek om hun data zo snel mogelijk te koppelen. “De routeplanner van Slim naar Antwerpen wordt steeds slimmer”, zegt Koen Kennis. “We zijn blij dat alle mobiliteitsaanbieders in onze stad en regio daaraan meewerken.”

Bereikbaarheid van de regio

Eind 2017 lanceerde de stad de website www.slimnaarantwerpen.be met een multimodale routeplanner en een slimme mobiliteitskaart. In 2018 werden deze ook via app beschikbaar gemaakt. Met de website zetten de stad en haar mobiliteitspartners in op de bereikbaarheid van de regio. Slim naar Antwerpen helpt bewoners, bezoekers en pendelaars om het juiste vervoersmiddel te vinden, rekening houdend met afstand, wegenwerken en het gewenste vertrek- of aankomstuur.

Lees ook: Genkenaar lanceert taxidienst met studenten als privéchauffeurs

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

1 reactie op “Routeplanner Slim naar Antwerpen breidt uit met taxi’s”

Olivier Anciaux|14.07.21|12:13

@TaxiPro: “De app van Slim naar Antwerpen vervangt geen bestaande taxi-apps.” Weet u of in deze app een connectie met de Vlaamse dienst- en rittendatabank CHIRON werd voorzien?

Vriendelijke groet

Olivier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.