Taxichauffeur en hobbybrouwer Joeri Cools brengt het boek “Iedereen Bavo” op de markt

Joeri Cools – beeld gemaakt door Matthias Vanheerentals

Joeri Cools, taxichauffeur in Gent heeft onlangs het boek “Iedereen Bavo” gelanceerd, zijn tweede boek non-fictieverhaal in amper 5 jaar.

Met het boek wil Cools een ode brengen aan het veelzijdige Gent met zijn rijke (bier)geschiedenis en de prachtige historische gebouwen. Cools rijdt al sinds 2006 met de taxi door de Arteveldestad, hij is enorm fier wanneer hij als een echte kenner zijn taxiklanten doorheen de stad kan gidsen.

Het 149 pagina’s tellende boek vertelt op een leuke manier het ontstaan van de stad Gent. Het eerste hoofdstuk belicht de geschiedenis van Gent. Het tweede hoofdstuk neemt je mee naar de Gentse abdijen en dompelt je onder in de biergeschiedenis van de stad waar Joeri als hobbybrouwer uiteraard veel over kan vertellen.

In het laatste hoofdstuk komen we meer te weten over Joeri zelf. Hoe hij opgroeide in een kansarm gezin met extreme armoede en verwaarlozing maar er toch in slaagde de maatschappelijke ladder op te klimmen. Door zijn verhaal brengt Cools het gevoelige thema armoede in de aandacht maar is het tegelijk ook een hulde aan zijn dagelijkse werkplek als taxichauffeur. Hij hoopt anderen te inspireren om het verschil te maken in moeilijke tijden van pandemieën en economische onzekerheden.

Het boek wordt uitgegeven door Beefcake Publishing en kost 22,50 euro. De opbrengst van het boek en het Abdijbier Bavo wordt deels geschonken aan twee Gentse verenigingen, Pirlewiet en Uilenspel in hun strijd tegen kinderarmoede.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.