Busbaan Gent

Extra busstroken in West-Vlaanderen open voor taxi’s en autocars

Nog voor de zomer worden er in de provincie West-Vlaanderen 23 nieuwe busstroken opengesteld voor taxi’s en autocars. Momenteel zijn er 54 stroken toegankelijk voor taxi’s. Het nieuws werd bekendgemaakt door Vlaams minister Lydia Peeters voor Mobiliteit en Openbare Werken (Open Vld).

Dit gebeurt naar aanleiding van een parlementaire vraag van Vlaams parlementslid Bert Maertens (NV-A). De lengte van de busstroken varieert van 64 meter tot 520 meter, goed voor extra lengte van 4,367 km.

Openstelling

Het openstellen van busbanen moet voor een betere en snellere doorstroom voor privébussen en taxi’s zorgen. De maatregel moet nog meer mensen verleiden om gebruik te maken van die vervoersmiddelen. De signalisatie wordt normaal voor de zomer aangepast. Momenteel zijn er in West-Vlaanderen al 54 rijstroken toegankelijk. Met de toevoeging van de 23 rijstroken, is er nu 17,3 kilometer busstroken open voor besloten vervoer.

De meeste busbanen worden in Kortrijk geopend, namelijk elf stuks. Daarvan liggen er drie op de Doorniksesteenweg, twee in de Condédreef en zes op de R036. Verder worden de Kortrijkstraat in Menen en de Menenstraat in Wevelgem open gesteld. Op de N043 in Harelbeke worden vier busbanen opengesteld. In Ardooie en Roeselare gaat het eveneens om diverse stroken waarop taxi’s en autocars welkom zullen zijn.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.