Frederik Birmans

Ouders zoeken opvolger voor taxibedrijf overleden zoon

Frederik Birmans – taxichauffeur Den Haan / foto Francine Willems

Vorige maand verloor Frederik Birmans het leven. Hij was de enige taxichauffeur in De Haan. Zijn ouders zoeken iemand om de zaak van hun zoon voort te zetten.

Het overlijden kwam er amper op één maand voordat Frederik 40 jaar zou worden. Hij is gestorven aan een sarcoom, een agressieve vorm van kanker. Hij was twaalf jaar taxichauffeur. “Hij heeft zijn bedrijf opgebouwd met geduld en hard te werken. Hij had twee busjes en zijn zaak had succes. We hielpen vaak mee”, vertellen zijn ouders.

Zij zoeken nu iemand die het levenswerk van hun zoon kan verder zetten. “Zelf kunnen we het niet meer want we zijn gepensioneerd. We zoeken iemand met een busje, omdat hier vaak groepjes van mensen vervoerd moeten worden. Dus geen platte wagen.”

Geen taxi meer

Nu moeten taxibedrijven vaak naar Den Haan komen om de inwoners te depanneren. “Taxi’s uit Blankenberge, Oostende of Brugge vragen tussen de 15 à 30 euro instapkosten als ze naar hier moeten komen. Er is dus dringend nood aan een taxi die hier voor De Haan is.”

Frederik startte zijn carrière in 2008. Hij had een vaste metgezel die hij vaak meenam in de wagen en dat was zijn hondje Kito. “Veel klanten vroegen zelfs aan onze zoon om Kito zeker mee te brengen”, zegt moeder Francine.

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.