Luchthavenvervoer Kevin

Taxiondernemer Kevin pakt het creatief aan

Luchthavenvervoer Kevin

Tot zeker 16 juni zijn het nog droevige tijden voor het luchthavenvervoer. Heel wat luchthaventaxi’s hebben hun activiteiten dan ook grondig herschikt. Taxiondernemer Kevin van Lierde uit Itterbeek pakt het op zijn manier aan: hij vervoert bloemen, ontbijtmanden en seizoensarbeiders.

In normale tijden brengt Kevin toeristen en zakenmensen naar de luchthaven. Soms zit daar ook wel eens een bekende ster bij, zoals schlagerzanger Willy Sommers. Maar de coronacrisis stuurde het leven danig in de war.

Van Lierde bleef niet bij de pakken zitten en contacteerde andere ondernemers, die eveneens door de coronacrisis in de problemen zitten. De hele business werd grondig veranderd. Het taxibedrijf vervoert nu ook bloemen van de bloemist naar de mensen thuis. Er worden maaltijden bij restaurants opgehaald en naar mensen thuis gebracht. En ziekenvervoer behoort nu ook tot het takenpakket van de taximaatschappij.

Niet alle verliezen gecompenseerd

Ondanks dat het luchthavenvervoer lam ligt, passeert Kevin nog steeds af en toe langs de luchthaven om er seizoensarbeiders op te pikken en naar de fruitboeren te brengen. “Die hebben namelijk een groot tekort aan werkkrachten”, zegt Kevin. “Bepaalde bedrijven hebben immers chartervluchten ingezet om seizoensarbeiders naar België te brengen.”

Toch blijft Kevin realistisch. “Het compenseert helaas niet al onze verliezen. Toch is het beter om inventief te zijn, dan niets te doen. Maar de vooruitzichten zijn goed. We hebben al boekingen gekregen van mensen die gaan vertrekken met het vliegtuig. Het is nog afwachten of de vlucht kan doorgaan, maar ik verwacht van wel.”

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.