Taxi Nancy

‘Taxi Nancy is beter dan Uber’

Taxi Nancy / copyright VRT

Na de mededeling dat de Thuis-opnames weer kunnen starten, is er nog meer goed nieuws voor alle fans. Vanaf deze week brengt jongerenzender MNM in Taxi Nancy Thuis-verhalen tijdens MNM Marathonradio. De zesdelige reeks Taxi Nancy is vanaf dinsdag 9 juni te horen op de zender en via de app.

“We merken uit de reacties op de sociale media dat de luisteraars de audio-fictiereeks ‘Ik, Karin’ op Radio 2 een fijne reeks vinden”, zegt Hans Roggen, producer van Thuis. “En de massale luistercijfers maken het duidelijk: hier had Vlaanderen nood aan. Nu valt er nog meer te beleven met Taxi Nancy op MNM. Nancy is een personage dat iedereen aanspreekt en bij jong en oud populair is. Het idee om iets bijzonders met Taxi Nancy te doen, sluimerde al een tijdje. Dit is een uitgelezen kans om dat idee te verwezenlijken, met MNM als ideale partner.”

De MNM-luisteraars en studerend Vlaanderen zullen elke dinsdag en donderdag tijdens Marathonradio kunnen genieten van een nieuwe aflevering van Taxi Nancy. Ook MNM-dj Peter Van de Veire kijkt uit naar de reeks. “Wie wil er nu niet met Nancy uit Thuis in een taxi zitten?”, zegt Van de Veire. “Al is het maar om zelf te vragen hoe het nu gaat met Britneys examens. Enorm goed dat MNM tijdens Marathonradio Taxi Nancy uitzendt. Ik was al fan van Thuis én Nancy. De perfecte zuurstof tijdens de blokpauze van onze studenten. En alweer een reden om nog nét iets meer Marathonradio te luisteren. Mercy Nancy!”

Gasten in Taxi Nancy

In Taxi Nancy vervoert Nancy uit Thuis heel wat bekende mensen in haar taxi naar hun bestemming. Het resultaat is een zesdelige reeks met boeiende gesprekken en aangepaste muziek. “De zes gasten die hebben meegereden zijn enorm goed meegevallen”, zegt actrice Ann Pira die Nancy speelt. “Ik vind het heel fijn om via Nancy mensen te mogen interviewen, want het is ongelofelijk wat ze allemaal los kan krijgen. Ik merk ook dat ik als Nancy veel meer durf vragen aan de gasten dan als Ann, omdat ik mij achter haar kan verschuilen. En ze vertellen me ook meer. Doordat ik Nancy ben, kan ik veel meer als de flapuit reageren. Als Ann denk ik soms: “Oei, wat zeg ik nu?!”

De volgende gasten rijden met Nancy mee: presentator en programmamaker Steven Van Herreweghe, presentatrice en model Kelly Pfaff, zanger Willy Sommers, SP.A-voorzitter en politicus Conner Rousseau, Hoodie-acteur Maarten Cop en Red Flame-doelvrouw Justien Odeurs. “Het was niet alleen een eer om met Taxi Nancy mee te rijden, maar het was ook een van de meest veilige ritten die ik ooit in een taxi heb meegemaakt”, zegt Steven Van Herreweghe. “Normaal ga ik enkel met een taxi als ik in het buitenland ben en die mannen versta ik vaak niet. Het was leuk dat ik Nancy én verstond én dat ze in het bezit was van een officieel rijbewijs. Vertel het aan niemand verder, maar ze is nóg leuker in het echt.”

Willy Sommers: “Nancy is een nieuwe ster”

Ook Willy Sommers keek er tevreden op terug. “Ik heb het genoegen en het plezier gehad om mee te mogen rijden met Taxi Nancy. Wat een charmante vrouw. En wat een lieve dame! Ze heeft een prachtige stem. Ik heb haar zelfs voorgesteld om over te schakelen naar de showbizz. Zo mooi gekleed ook met haar bloemetjeshemdje en fleurig rokje. Een nieuwe ster, dat is zeker. Leve Nancy!”

Maarten Cop vond het supertof om Nancy eens in het echt te zien. “Ze is een heel open, sociale, sympathieke dame. Om eerlijk te zijn – en dit gaat sowieso overdreven klinken – ik verheugde mij hier zo hard op dat ik vannacht constant wakker werd en dacht: “Oh, ik ga morgen naar ons Nancy!” Ons mama was keijaloers.” Justien Odeurs reageert ook: “Fantastische vrouw! Ik heb nog nooit zo’n toffe taxirit meegemaakt. Ann Pira speelt haar rol als Nancy ook gewoon geweldig. Ik kan daar zo van genieten. En in het echt is ze zelfs nog grappiger dan op tv.”

“Taxi van Nancy is beter dan Uber”

Ook Rousseau keek tevreden terug. “Als Thuis-kijker vind ik het supertof om eens met ons Nancy mee te mogen rijden. Ik kijk al lang naar de reeks, al is het nu met ups en downs omdat ik minder tijd vind, maar ik ben altijd een Thuis-kijker gebleven. Nancy was even plezant als op televisie. Het was super om mee te mogen rijden met haar. Of ik haar als chauffeur zou willen? Direct!” En tot slot nog een reactie van Kelly Pfaff: “De taxi van Nancy is beter dan Uber! Haar nieuwsgierigheid viel wel mee. Ze heeft toch niks gevraagd wat niet iedereen al wist? Ze is niet alleen enthousiast, maar ze let tegelijkertijd nog goed op de baan ook.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.