Daklicht. Foto: Brussel Mobiliteit

Kaart BA-verzekering wijzigt van groen naar wit

De groene kaart voor de verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) is begin juli van vorm gewijzigd. Voortaan is deze niet meer groen en dubbelzijdig, maar is het een enkelzijdig wit document met zwarte letters. 

Tot 31 december 2021 blijven de groene, dubbelzijdige, internationale verzekeringsbewijzen, waarvan de geldigheidsduur nog niet is verlopen, geldig. Er komt ook een elektronische versie van het verzekeringsbewijs met een witte achtergrond en zwarte letters. Concreet betekent dit dat het document niet meer op papier meegedragen hoeft te worden, op voorwaarde dat bij een controle de elektronische versie kan worden getoond.

Document printen

In het buitenland is het wel aangeraden om het document te printen en aan boord van het voertuig te houden. Bij een controle is dan steeds een papieren versie aanwezig en dat voorkomt problemen als bijvoorbeeld de gsm gestolen wordt of de batterij plat is. Het kan ook zijn dat een elektronisch document niet aanvaard wordt in het land waar de controle plaatsvindt.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.