Taxichauffeurs Genk

NMBS belooft aanpak probleem duivenpoep op taxi’s Genk

Taxichauffeurs Genk

De NMBS belooft met een oplossing te komen voor de problemen die duivenpoep veroorzaken in het station van Genk. Er wordt druk gezocht naar een systeem dat de duiven moet wegjagen, bevestigt woordvoerder Bart Crols. Vorige week trokken tal van taxichauffeurs aan de alarmbel. Het bestaande afweersysteem blijkt nauwelijks effect te hebben.

“Enkele jaar geleden heeft NMBS een schrikdraad geïnstalleerd op de buizenconstructie, maar door de duivenstront op de lager gelegen buizen konden de duiven daar ongestoord blijven zitten”, zegt Crols, woordvoerder van de NMBS. “Daardoor was het effect van korte duur.” De diensten van de NMBS zijn op zoek naar een nieuw, doeltreffender en aanvaardbaar systeem

Probleem wordt groter

Alessandro Cavallo van taxi Taxi Ags in Genk is al acht jaar werkzaam als taxichauffeur aan het station van Genk. Vorige week kaartte hij het probleem aan. “Alle klanten in de stationsbuurt en ik ergeren ons enorm aan de duiven die zich vestigen in het station. Ze zitten meestal boven onze staanplaatsen en bevuilen ons wagenpark en heel het station met uitwerpselen. Dit probleem is dus al jaren gekend. Het wordt alsmaar erger en zo kunnen wij niet proper werken. Mijn wagens worden enorm beschadigd. De populatie van de duiven stijgt enorm. Dit probleem moet worden opgelost.”

Zijn klacht werd vorige week bevestigd door andere taxichauffeurs die hun wagen stallen onder het dak van het station. Weliswaar staan de taxi’s daar droog, maar de chauffeurs moeten regelmatig naar de carwash om de uitwerpselen van hun wagens te laten poetsen. Zij vragen dan ook om netten die voorkomen dat de duiven zich in het dak kunnen nestelen.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.