Foto: iStock / monkeybusinessimages

Minister Peeters oppert inzet taxi’s voor schoolvervoer

Foto: iStock / monkeybusinessimages (onbeperkt gebruik)

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft zich gemengd in de discussie over het schoolvervoer in het buitengewoon onderwijs. De inzet van taxi’s behoort volgens haar ook tot de mogelijkheden om de nu zeer lange reistijden terug te dringen.

Dit vertelde de minister voor de camera’s van TV Oost en het wordt nog eens bevestigd door woordvoerder Jill Haeyen aan TaxiPro. Daarmee heeft ook de minister zich gemengd in een dossier waar de laatste dagen, sinds de start van het schooljaar, al veel aandacht voor was.

Openbaar vervoermaatschappij De Lijn werkt momenteel een nieuw rittenschema uit voor het schoolvervoer in het buitengewoon onderwijs. Het nieuwe rooster moet maandag gefaseerd ingevoerd worden en is het antwoord op lange reistijden, die nu kan oplopen tot vijf uur. Het probleem speelt in het buitengewoon onderwijs, waar het vervoer van leerlingen van de lagere school en de secundaire school opgesplitst werd. Hierdoor vermindert de efficiëntie en moeten bussen langere trajecten afleggen.

Taxi’s en autocars inzetten

Deze opsplitsing wordt vanaf maandag gefaseerd teruggeschroefd. “Vervolgens volgt een evaluatie van de resultaten. Door leerlingen weer te mengen kunnen de bussen efficiënter ingepland worden waardoor de reistijden zouden moeten teruglopen. Mogelijk dat dit op sommige trajecten niet lukt”, vertelt de woordvoerder van minister Peeters.

Als uit de evaluatie blijkt dat op sommige trajecten de reistijden nog steeds te lang zijn, dan behoort de inzet van alternatieve vervoersmiddelen tot de mogelijkheden. “Dan gaan we kijken naar de inzet van taxi’s en autocars”, bevestigt de woordvoerder de intentie van de minister. Zij benadrukt dat er nog geen contact is gelegd met de Federatie van de Belgische Autobus- en Autocarondernemers en reisorganisatoren (FBAA) en taxifederatie GTl om dit verder uit te werken. “We moeten eerst de resultaten van het nieuwe dienstrooster afwachten.”

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.