Gele Taxi

Antwerps Havenvervoer overgenomen door Gele Taxi

Foto bij persbericht 11-09-2020

Gele Taxi uit Wommelgem heeft taxibedrijf Antwerps Havenvervoer (AHV) overgenomen. Dat laatste bedrijf is gespecialiseerd in vervoer van mensen in de maritieme sector.

Het overgenomen bedrijf is marktleider in de Antwerpse haven en gespecialiseerd in vervoeren van zeelui en officieren en aanmonsterende en afmonsterende bemanningen. Het beschikt daarnaast over een eigen pakjesdienst en biedt ook sneltransport aan van documenten en kleine pakketten.

“Wij deden al zakelijk vervoer, luchthavenvervoer en VIP vervoer”, vertelt Jorn Pellegroms aan TaxiPro. “Maritiem vervoer ontbrak nog. Het vormt dus een goede aansluiting op huidige aanbod.” Doordat ook de veertien personeelsleden overgenomen worden, verdubbelt het personeelsbestand van Gele Taxi naar een kleine dertig mensen.

Snelle overnamegesprekken

Het wagenpark wordt niet mee overgenomen, benadrukt Pellegroms. “Dat waren al wat oudere wagens.” Hij denkt het extra werk te kunnen uitoefenen met het huidige wagenpark, dat uit 25 taxi’s bestaat. Tevens beschikt Gele Taxi via haar dochteronderneming Peltax over dertig autocars.

Pellegroms vertelt dat de overnamegesprekken vlot verliepen. “We zijn op 1 september de gesprekken aangegaan en we waren het al gauw eens over de prijs en voorwaarden.” Over de overnameprijs wil hij geen uitspraken doen.
Eerder nam het bedrijf al Taxi Nicole, Brasschaat Taxi en Taxi Sinjoor over. Met de nieuwe overname versterkt Gele Taxi zijn positie in Antwerpen. “Met uitvalsbasissen in Wommelgem en Antwerpen kan Gele Taxi nu zowel noordelijke als zuidelijke gemeenten van de stad bedienen”, zegt de ondernemer.

Nachtvervoer voor De Lijn

Het taxibedrijf uit Wommelgem vertelt de coronacrisis redelijk te doorstaan. “Wij doen nachtvervoer voor De Lijn, waarbij we chauffeurs van De Lijn naar werk en terug vervoeren. Hiervoor worden acht busjes ingezet en dit werk is gewoon door blijven gaan.”

Andere activiteiten van het taxibedrijf hebben wel een flinke deuk opgelopen. Zo is het luchthavenvervoer tot bijna nul gereduceerd. Al met al zegt Pellegroms momenteel te opereren op 50 procent van wat er vóór de coronacrisis werd gedaan.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.